Angeli di pietra

angeli di pietraFolk/power metal csapat Belgiumból!

A zenekar 2002 Halloween-jekor alakult meg. Az alapítótagok (Gaël Sortino szólógitáros és Quevin Smeyers ritmusgitáros) először gothic metal stílusban játszottak, 2004-es “Songs of Solace” demójuk után azonban csatlakozott hozzájuk Louise hegedűs, és ezzel hozzáadott a zenéjükhöz egyfajta folkos hangzást. Ezt a hatást a 2005-ös “Believe in Angels” demójukon is hallani lehet. Bár Louise egy évvel később kilépett, az általa hozott folk hatás és a kemény vezető szólamok megmaradtak az Angeli di Pietra tipikus karakterességében. Ezért hívják zenéjüket Powerfolknak, és ezért az a jelmondatuk: „Powerfolkot a népnek!”

Az évek során a zenekar rengeteg tagcserén esett át, 2003-tól 2004-ig például két énekesnőjük is volt, az egyikük, Angela azonban ekkor kilépett, és azóta csak Sjorea képviseli a női vokált a csapatban. Két ízben is volt hegedűs tag, 2002-2003-ig Tinne, majd 2005-től 2006-ig a fent említett Louise. A többi poszton is gyakorlatilag évente cserélődtek a zenészek, leszámítva a két alapítótagot és Sjorea énekesnőt. 2007 óta a csapat elérte jelenlegi felállását, amely a következő tagokból áll:

Gaël Sortino – szólógitár

Quevin Smeyers – ritmusgitár

Kurt Hermans – basszusgitár és háttérvokál

Sjoera Roggeman – női vokál

Guy Van Campenhout – férfi vokál és hörgés

Vincent Pichal – Dobok és egyéb hangszerelés
Első teljes nagylemezüket 2009 májusában jelentették meg Storm Over Scaldis címen, jelenleg pedig már a következő albumukon dolgoznak.

2010. június 23.