Artrosis

artrosis-bandaKi hinné, hogy a csapatnak már 15 éves múlt áll a háta mögött? Ennek ellenére keveset lehet tudni róluk, most ezt a hiányt próbáljuk meg pótolni a következő cikkel!

Az Artrosis 1995-ben alakult, a három alapítótag közül azonban már csak az énekesnő, Magdalena Stupkiewicz-Dobosz (Medeah) maradt a csapatban. A zenész posztokon folyamatosan cserélődtek az emberek, jelenlegi felállásukat 2006-ban nyerték el.

Megalakulásuk után egy évvel már bemutatkozhattak Lengyelország legnagyobb műsorában, és nagy jövőt jósoltak nekik. 1996-ban elkészítettek egy demo felvételt, majd 1997-ben megjelent debütáló albumuk Ukryty Wymiar címen. Rá egy évvel ez az album Lengyelországon kívül, világszerte is megjelenhetett. Bemutatkozó lemezüket egyébként két évvel később angol nyelven is piacra dobták Hidden Dimension címmel.

A zenekar zenei tevékenysége igencsak mozgalmasan telt az évek során: tíz év alatt, 1996 és 2006 között nyolc nagylemezt, két EP-t, egy koncertes videokazettát és DVD-t, valamint egy koncertalbumot adtak ki. Leginkább az anyanyelvükön énekelnek, de több lemezükhöz adtak ki angol változatot.

Jelenleg óta nagy a csend a csapat körül, reméljük, hallunk még róluk!

Tagok:

Magdalena Stupkiewicz-Dobosz “Medeah” – ének
Krystian Kozerawski “MacKozer” – gitár
Remigiusz Mielczarek “Remo” – basszusgitár
Łukasz Migdalski “Migdał” – billentyű
Paweł Świca “Świcol” – dob

2010. július 6.