Azylya

azylaRobogunk is tovább, egyenesen Belgiumba, ahonnan a következő fiatal zenekar származik. Az Azylya körül mostanában indult be az élet, itt az ideje, hogy nálunk is bemutatkozzanak!
Az Azylya fiatal zenekarnak számít, mindössze két éves múltra tekintenek vissza, ugyanis 2009-ben alapította az énekesnő Jamie-Lee Smit, a billentyűs Vlad és a dobos Gaetan. Hamarosan csatlakozott hozzájuk a balkezes basszusgitáros Ben, valamint a gitáros Anthony. Együtt elkezdtek dolgozni egy történeten egy fiatal lányról, aki megragadt félúton az elfelejtett múlt és a bizonytalan jelen között.
Miközben ezen a történeten ügyködtek, megszületett az első EP-jük is Thanatos’ Insanity címmel. Azonban tagcsere is történt: Gaetan és Vlad szakmai okok miatt elhagyta a bandát, helyükre Forster és Guillaume érkezett, valamint kiegészültek egy hatodik taggal is, a másodgitáros Maxime-mel.

Az Azylya hangzásvilágára olyan zenekarok vannak hatással, mint az Epica, Nightwish, Lacuna Coil, illetve nem kis mértékben a Theatre of Tragedy és a Hanging Doll, a maguk drámai, mégis álomszerű érzésével, amely elhív téged egy sötét gondolatokkal, erős, melankólikus érzésekkel teli utazásra.
Így jellemzi magát ez a fiatal és tehetséges csapat. Nincs más dolgunk, mint átadni magunkat az utazásnak!

2011. márc. 31.