Amaranthe

amarantheLendületes svéd/dán metál három frontemberrel…

Az Amaranthe (a kezdetekben Avalanche) egy svéd/dán koprodukciós zenekar, amelyet Jake E. Lundberg énekes és Olof Morck gitáros/billentyűs alapított, de a projekt akkor vette igazán kezdetét, amikor csatlakozott hozzájuk Elize Ryd énekesnő és Andy Solvestrom, aki a hörgésért felel. A felállás aztán Morten Lowe dobossal és Johen basszusgitárossal vált teljessé, utóbbi azonban csak jóval később csatlakozott hozzájuk.
A power/melodic death metált játszó csapat tehát, ha úgy nézzük, három frontemberrel rendelkezik: Egy női énekessel, egy tiszta hangú férfi énekessel és egy hörgős taggal. Ez a fajta felállás pedig igencsak egyedinek mondható. Hármuk hangja profi módon elegyedik egymással a lendületes, energikus zenében.
2008-ban megjelentettek egy négyszámos demó anyagot, amit myspace-oldaluk segítségével népszerűsítettek. 2009-ben váltottak át az Amaranthe névre. Júniusban nekikezdtek debütáló nagylemezük készületeinek, októbertől pedig huzamosabb időre beköltöznek a stúdióba, hogy rögzítsék az anyagot. az album 2011-re várható, és eddig anyit tudni róla, hogy koncepciós lemez lesz.
Addig is hallgassátok a youtube-on fent lévő számaikat! Érdemes felfigyelni rájuk!

2010. szeptember 7.