Analgesia

analgesiaEgy kuriózummal találhatjuk szembe magunkat, ugyanis az Analgesia egy arab metal együttes.
Egyediségüket elsősorban származásuk adja, hiszen nagyon kevés zenekar érkezik arról a környékről.
Persze emellett az az istenadta tehetség is szükséges, mellyel rendelkeznek és hogy képesek voltak fennmaradni 2006-ban való megalakulásuk óta, sőt, most a World of Glass Compilation-nek (és nekünk ;-)) köszönhetően még többen ismerhetik meg a zenéjüket.
Eddigi pályájuk során két nagylemezt adtak ki, utóbbiról hallhatjátok a „Revolution Has Begun” című számot a World of Glass Compilation CD-n, ám ebben a hónapban érkezik a harmadik album is.
De tekintsünk kicsit vissza, hogyan is kezdték és mit is játszanak!

2006-ban kezdték el komolyan első lemezük munkálatait, melyet 13 hónapnyi előkészület és kemény munka előzött meg, albumuk címéül pedig a beszédes „Return to Self”-et választották, ami annyit jelent, hogy a tradicionális dallamos metal keretein belül keresték a világ értelmét és az önmagunkhoz való visszatérést, elmélyülést.
Egy álom kezdett el valóra válni ekkor…koncertek, fesztiválok, sikeres évet tudhattak maguk mögött, ám változás történt a felállásban, ugyanis akkori énekesüket klasszikus női hang váltotta fel.
Ezzel egy időben mertek nyitni és több klasszikus elemet használtak fel zenéjükben ingázva a klasszikus zene és a metal között.
2007-ben egy emlékezetes akusztikus koncertben is volt részük, teljesen más hangzásban gyertyákkal körülvéve és a siker nem maradt el, hamarosan a média is felfigyelt rájuk… rádió, tv, magazinok.
Ezt követően kemény munka gyümölcseként született meg második nagylemezük “Era of the Storytellers” címmel, mely még szimfonikusabb, még minőségibb munkát takar.
És még nincs vége! Ebben a hónapban érkezik az ötös fogat következő korongja
Youssra Atmen (ének), Ahmed Zine (gitár, dalszövegíró), Hassan Bourih (billentyű), Mounir Houaoura (basszus, hegedű), Samir Houaoura (dobok) által.

Reméljük, ezen az úton haladnak tovább és elérik azokat a célokat, melyeket kitűztek maguk elé!

2011. márc. 30.