Ancient Bards

ancient bardsHa szeretitek a Nightwish-t, Epicát vagy éppen a Delaint, ezt a formációt is imádni fogjátok!
Az olasz hatos fogat magát szimfonikus power metál kategóriába sorolja, s bár első hallásra olyan, mintha csak egy banda lenne a sok közül, mégsem mondanám “tucatnak”, ugyanis az az erő, energia, amely szinte magával ragadja a hallgatót, nem felejthető.
A dalok régi korokról mesélnek – királyokról, sárkányokról, harcokról, kardokról és persze varázslatról.
Légy részese te is a varázslatnak!

Az Ancient Bards ötlete 2006 januárjában a billentyűs Daniele Mazza fejében született meg, aki egy metál együttest szeretett volna alapítani epikus – szimfónikus hangzással.

A basszusgitáros Martino Garattonival való találkozáskor kezdett el ez az ötlet megvalósulni.

Ám csak 2007 nyarára állt össze az együttes a hosszú inaktív időszak után.

S bár Daniele eredetileg nem női énekest keresett, Sara Squadrani hangja elvarázsolta, így a tervek változtak és újabb female metál bandával bővült repertoárunk (nagy szerencsénkre).

Ekkor csatlakozott Claudio (szólógitáros), Fabio (rythm gitáros) és Alessandro (dobos) is az együtteshez.

A hatos azonnal munkához is látott és elkészítették első demójukat ’Trailer of the Black Crystal Sword Saga’ címmel, amely négy izgalmas részletet tartalmaz a Black Crystal Sword Saga-ról, melyet maga Daniele írt.

Daniele elsősorban északi fantázialegendák és a Final Fantasy stílusú történetekből merít ihletet történetei megírásához.

Első nagylemezükkel idén jelentkeztek, mely a The Alliance of the Kings / The Black Crystal Sword Saga 1.rész/ címet viseli.
Mindkét korongon hosszú számokra számíthattok, hiszen a téma adja magát és Daniele gondolatai csak úgy szárnyaltak, de úgy vélem, ez így tökéletes!

Az én kedvencem a ’Frozen mind’ lett, ám nem sokkal maradt le mögötte az ‘Only the brave’, ‘The birth of evil’, ‘Lode al padre’ (amelyben anyanyelvükön -olaszul- is megszólalnak).

De lássuk, miről is szólnak a dalok!

A történet egy Lastworld nevű világban játszódik.

A főszereplők Daltor, Westland királya, Alron, Northdesert hercege, Rahed, a Blind Mountains (Vak Hegyek) királya, Shena, az Ici Forest (Jeges Erdő) királynője, és Dorus, egy titokzatos fickó… a “rosszfiú” Sendor, a sötét varázsló, aki azért, jött, hogy megkavarja egy kissé a dolgokat, Lastwold-ben!

A Fekete Kristály Kard egy ősi kard, amit az idők kezdetén kovácsoltak, s hatalmas erővel bír: aki a kezében tartja, könnyűszerrel uralhatja a világot, ezért a négy király elrejtette egy titkos helyre, hogy senki ne élhessen vissza az erejével, és a világ békében élhessen. Ám Sendor valahogy megszerezte a kardot… csak a királyok tudják megállítani!

“Pontosan azzal a szándékkal alakultunk meg, hogy elmeséljük ezt a történetet. Valójában a nevünk árulkodó: mint az ősi bárdok, akik járva a világot, hirdették királyuk tetteit, (remélhetőleg) mi is járjuk majd a világot, hirdetve Daltor kalandjait!” – nyilatkozta Sara egy interjú során.

2010. szeptember 19.
Írta: Brigitte