Angelical tears

angelical_tears_09Az Angelical Tears egy 4 évvel ezelőtt megalakult oklahomai együttes, ám a vágyott nemzetközi siker még nem érte el őket. Ez okból keresett meg minket az együttes gitárosa, ajánljuk őket nektek, hogy minél többen és több helyről megismerhessék és megszeressék zenéjüket.
Lássuk hát, kik is ők és mit játszanak!

2006 októberében alakult meg a hat tagot számláló együttes, mely új, különleges zenei színfoltja lett Oklahoma városának. Zenéjüket a goth-, klasszikus-, metál- valamint az alternatív zene befolyásolta, így ezeknek az összegyúrásából született az Angelical Tears világa.
Julia Flansburg éteri hangja, Derek Teague és Steven Bittle kemény gitár szólói, Jennifer Corbin dallamosbillentyű- témái, Glenn Flansburg (Julia férje) ütős basszusa és Tanner Hodgkinson mennydörgő dobjai adja ki ezt a kiváló együttest.

Nemrégiben jelentették meg első kislemezüket ’Angelical Tears’ címmel, melyet a helyi rádiók már játszanak is.
A kiadványon 6 dal található, külön érdekessége, hogy az énekesnő anyanyelvén, oroszul is énekel rajta!
De nincs megállás, szeretnének kitörni és nemcsak helyi berkekben játszani, így az idei évre tervezik nagylemezük kiadását is, melynek munkálataihoz már hozzá is láttak.
Dalaik meghallgatása után azt kell mondjam, minden esélyük meg van a nagy áttörésre, mert nagyon jól szólnak mind a lírai, mind a zúzósabb nótáik.
Stílusban leginkább az Evanescence és a The Murder of my sweet közé tudnám helyezni őket.
Így aki ezt a két együttest szereti, hatos fogatunkat is szeretni fogja!

2011. január 19.
Írta: Brigitte