Angelus, Buttercup

buttercup2Walle825 ajánlása ez a két magyar zenekar, akik között az összekötő kapocs Máté Éva gitáros. Egyébiránt mindkét csapat csajokból áll (illetve az Angelus esetén a doboknál már egy úr játszik), ám a stílusukat tekintve már akadnak különbségek. Folytatásért katt!

Buttercup

A női tagokból álló rockzenekar 2006 szeptemberében jött létre, és a szintén lánytagos Blandish formációból alakult át. Az alapítótagok Saci, Daisy és Luca voltak, nemsokára pedig csatlakozott hozzájuk Évi is. Ez év végén már koncertezni is elkezdtek. 2007 februárjában rögzítettek egy négyszámos demó-anyagot, ami a Faceless címet kapta. Ennek egyik dalához (Illusion) a lányok videoklipet is forgattak, amelyet jelenleg is láthattok a magyar MTV-n. Emellett a Buttercup szerepelt a VivaTV több műsorában, így például a Megawattban és az Interaktívban is.

Miután Jutasi Alexandra személyében megtalálták a megfelelő basszusgitárost, megkezdtek egy nyári koncertsorozatot, melynek során Pesten és vidéken egyaránt felléptek, és olyan zenekarokkal koncertezhettek közösen, mint a Kowalsky meg a Vega, a Hollywoodoo vagy a Sex Action.

2008-ban Daisy kivált a zenekarból, így négyen folytatják a munkát és a felkészülést az első nagylemezre.

Tagok:
Farkas Sarolta – ének
Jutasi Alexandra – basszusgitár
Marosvölgyi Luca – dob
Máté Éva – gitár

 

Angelus
2001 augusztusában alakultak hosszas próbálkozás után, mivel elmondásuk szerint nem könnyű megfelelő lányzenészeket találni. 2007-ig valóban csak női tagok alkották az együttest, ekkor azonban a dobok mögé egy fiútag került Kirchner Kolos személyében.
Míg a Buttercup elsősorban dallamos rockzenét játszik, addig az Angelus igazi metálzenét szolgáltat, női hörgéssel megfűszerezve.
Két demót, egy videoklipet és számos tagcserét követően 2008 tavaszán a zenekar rögzítette első nagylemezét Halhatatlantalanság címmel. Erről a Pörgés című számukhoz készítettek videoklipet.

Tagok:
Tóth Csilla – ének/hörgés
Tóth Cecília – basszusgitár
Máté Éva – gitár
Kirchner Kolos – dob

2010. május 9.