Előre, franciák!

franceÜdítő újdonság, hogy ma már nemcsak a “megszokott” helyekről érkeznek feltörekvő zenekarok, hanem olyan országokból is, amelyeknek nevét hallva nem éppen a metál az első, ami az embernek eszébe jut. Most következő cikkünkben rendhagyó módon négy francia zenekart egyszerre mutatnánk be nektek.

Ellyose

ellyose

Egy egészen friss projektről beszélhetünk, megalakulásuk ugyanis 2009 elejére tehető, amikor az énekes-dalszerző-billentyűs Justine Daaé találkozott Ghislain Henry basszusgitáros-zeneszerzővel. Mindketten vegyes zenei háttérrel rendelkeznek, az összhang – talán épp emiatt – hamar kialakult, és úgy döntöttek, létrehoznak egy modern hangzású, klasszikus és elektronikus elemeken alapuló zenekart. Így született meg az Ellyose. Fél évvel később csatlakozott hozzájuk Arnaud Pflieger gitáros, így már készen álltak az első koncertekre. Ezzel párhuzamosan nekikezdtek a saját alok megírásának, amelyek a debütáló albumukon fognak helyet kapni. A Théogyne címre hallgató lemez még készül, ám néhány szám már meghallgatható myspace-es lapjukon, és remélik, a nagylemez is minél hamarabb megjelenhet!

Tagok:
Justine – vokál
Ghislain – basszusgitár
Arnaud – gitár

Wildpath

Wildpath-banda

2001-ben alakultak Olivier Caron és Alexis Garsault által. Hamarosan csatlakozott hozzájuk néhány barátjuk, majd pár demót és fellépést követően megszületett első albumuk Nyx Secrets címmel. A lemez 2006-ban jelent meg, és pozitív visszajelzéseket kaptak rá.
Marjolaine, Alexis, Olivier, Matthias, Pierre és Nicolas 2008-ban ismét bevonult a banda saját stúdiójába, és nekiálltak a következő album felvételeinek. A Non Omnis Moriar 2009. július 15-én látott napvilágot. A latin címet Horáciusz ókori római költő egyik verse inspirálta.
Az együttes minden tagja klasszikus zenei háttérrel is rendelkezik, amely nagy hatással van a zenei stílusukra, ezenkívül mind a hatan maximális szenvedéllyel játszanak mind a színpadon, mind a stúdióban.

Tagok:
Marjolaine Bernard – vokál
Olivier Caron – gitár
Matthias ‘Matt’ Bouyssou – gitár
Nicolas Lopes – basszusgitár
Pierre Mahier – dob
Alexis ‘Alex’ Garsault – billentyű

Interria

interria

2005-ben alakult Jenni Signorino, Stef Montiel és Julie Henau által. Később kiegészültek Xavier Dafonte, Fabien Calmon és Franck Metayer zenészekkel. Azonnal rögzítettek egy négyszámos demó anyagot, amely 2006 júniusában jelent meg. Ez a kiadvány már meghatározta jellegzetes stílusukat, amelyben a rock, metál és elektronikus elemek elegyednek egymással, francia dalszövegekkel kiegészülve.
2006 végén az Interria már több fellépésnek örvendhetett. Eljutottak többek között a Female Metal Voices Festre, valamint a 2009-es Rock Girl Festre.
Ezenkívül bevonultak a Loko Studio-ba, hogy rögzítsék első nagylemezüket. Ez nagyon fontos tapasztalatgyűjtést jelentett számukra, és sok segítséget kaptak pályájuk alakulásához. Rajongóik segítségével a Les Corps Impatients címet adták az albumnak, amely végül 2009-ben jelent meg.

Tagok:
Jenni Signorino – vokál
Julie Henau – billentyű
Stef Montiel – gitár
Fabien Calmon – basszusgitár
Franck Métayer – dob

Khaelys

Atmoszférikus gothic metálként jellemzik magukat, lírai női vokállal. A komplett formáció 2008 júniusában jött létre. Néhány hónappal később, novemberben már megjelentettek egy demó anyagot. 2009 októberében piacra dobták debütáló albumukat, amely tíz számot tartalmaz, és a Darkest Hours címet viseli.
A zenekar igyekezett kialakítani egy sajátos stílust, amely az összes tag ízlését és sokszínűségét egyaránt tartalmazza. Dalaik főként az érzésekről, érzelmekről és az emberi természetről szólnak.

Tagok:
Kenza – vokál
David – gitár
Guillamue – gitár
Jonathan – billentyű
Stephane – basszusgitár/vokál
Lucie – dob

A cikk végére pedig íme egy kis érdekesség: Jenni (Interria), Alina (Markize) és Justine (Ellyose) egy közös képen pózol 🙂

IMG_3504_IJFR

2010. szeptember 7.