Amy Lee Hartzler

Amy leeAmy Hartzler, akit korábban Amy Lee-ként ismerhettünk meg az Evanescence frontembereként, különleges stílusával és énekhangjával sokak nagy kedvencévé vált.
Következzék most az ő bemutatkozója!

Lánykori neve: Amy Lynn Lee

Születési idő: 1981. december 13.

Születés hely: Egyesült Államok, Riverside (Kalifornia)

Horoszkópja: Nyilas

Édesapja: John Lee (lemezlovas, TV-s személyiség)

Édesanyja: Sarah Cargill

Testvérek: Robby(1995), Carrie (1990), Lori (1992)és negyedik testvére 1987-ben hunyt el egy azonosítatlan betegségben

Magassága: 1.61 m

Haja: Világos barna

Szeme: Kék

Az énekesnő gyermekkorát West Palm Beach-ben (Florida) és Little Rock-ban (Arkansas) töltötte. Kilenc évig tanult zongorázni, iskolai kórusokban énekelt.
Családja nagyon sokat költözködött, éltek Floridában, Illinoisban és végül Little Rockban telepedtek le, ahonnan az Evanescence is indult.
Rövid ideig hallgató volt a Közép-Tennessee Állami Egyetemen és később cseppent bele az Evanescence világába, amelyet 1995-ben alapítottak meg.
“Egy ifjúsági táborban voltunk – emlékezik vissza Moody -, és pihenőidőben hallottam Amyt, amint Meat Loaftól az “I’d Do Anything for Love”-ot játssza zongorán. Odamentem hozzá, mire ő elkezdett nekem énekelni. Teljesen lenyűgözött, rögtön rávettem, hogy csatlakozzon a bandámhoz. Annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy amikor dalszöveget írunk, sokszor egymás gondolatait fejezzük be!”
Fallen című albumukkal az egész világ megismerte őket, és a Bring me to life, Going to under, My immortal beépült a köztudatba.
Az együttes egyre több díjátadón szerepeltette magát és hoztak el díjakat, ám a későbbiekben a banda széthullott, egyedül Amy próbál visszatalálni az Evanescence elvesztett fonalához, s idei évben jelentetik meg új lemezüket újult erővel.
Amy Lee32007. május 6-án ment feleségül Josh Hartzlerhez, nászútjukat pedig a Bahamákon töltötték.
Jelenleg New Yorkban él.

További érdekességek

– Kedvenc előadók/művészek/zenekarok: Tori Amos, Bjork, Radiohead, Danny Elfman, Nirvana, Michael Jackson, NIN (Trent Reznor), Coldplay és számos klasszikus zeneszerző (Mozart).

– Állatok: 2 macska (Stella és Shermie)

– Film: Horror filmek elsősorban. The Nightmare Before Christmas, Halloween, Carrie, Psycho, The Birds

– Divattervező: Alexander McQueen

– Színész: Giovanni Ribisi

– Korszak: Viktoriánus kor ( nagyon szereti azok a ruhákat, amelyeket abban az időben hordtak a hölgyek)

– Hobbi: Festés, rajzolás

– Hely: strand (imádom az óceánt)
Írta: Brigitte
2010. június 17.