Charlotte Wessels

Charlotte1Biográfia-sorozatunk következő szereplője Charlotte Wessels, a Delain énekesnője. Fiatal kora miatt életrajza még viszonylag rövid, ám reméljük, sikerül kapnotok róla egy teljes képet!

Charlotte Wessels 1987. május 13-án született Hollandiában, Zwolle
városában. Elmondása szerint mindig is nagyon szerette a zenét és az éneklést. Már gyermekkorában klarinét leckéket vett, 12 éves korától 18 éves koráig zenekarban is játszott ezen a hangszeren. 13 évesen kezdte el foglalkoztatni az ének és a dalírás, ekkor legjobb barátaival együttest alapított, és évekig felléptek a középiskolai bulikon. Egyébként egy speciális középiskolába járt szülővárosában, ahol sok zenei és művészeti órát tartottak. Charlotte sokat köszön ezeknek az éveknek, és annyira szeretett oda járni, hogy érettségi után még egy plusz évet eltöltött ott.

A fent említett együtteséről így mesélt egy interjúban: “The Mirage volt a neve, ezt egy angol szótárból néztük ki, mert valami klassz hangzású bandanevet szerettünk volna. Később mi-ridge lett belőle két évig. Bolondos rock-punk nótákat játszottunk olyan zseniális szövegekkel, mint ‘Szeretlek/Kék az ég’. 🙂 nagyon jókat mulattunk, mi voltunk az iskola hírességei. Volt, hogy a fél suli a mi nótáinkat fújta, aztán pedig feldolgoztuk magunkat, például balladából punk verziót csináltunk. Jó buli volt!”

Sokáig nem tudta eldönteni, énekesnő szeretne-e lenni vagy festő. Mindkettő vonzotta, és sokat rajzolt középiskolás évei alatt, de aztán arra jutott, hogy az éneklés áll számára az első helyen.

14 évesen vette az első énekleckéjét, ekkor még csak jazz stílusban, két évvel később pedig oktatójának tanácsára klasszikus énekórákon is részt vett. Azonban úgy érezte, a klasszikus énekstílus nagyon korlátozó. Az ő szavaival élve  “szeretett volna a klasszikus és a jazz stílus között csinálni valamit, és ha a klasszikus zenéhez magas vokált társítasz, hamar rátalálsz a gothic metal stílusra!”Charlotte2

Alig 17 évesen ismerkedett meg Martijn Westerholttal, a Within Temptation egykori tagjával, és csatlakozott a Delain zenekarához, amelynek azóta is a frontembere.

Jelenleg a hollandiai Utrecht-ben lakik, s bár mindig kutyás embernek állította magát, most két macskája van.

Érdekességek

Teljes neve: Johanna Charlotte Wessels

Születési hely, idő: Zwolle, 1987. május 13.

Horoszkóp: Bika

Hobbi: Zene, művészet, sport

Példaképek a zenében: Thom Yorke, Joni Mitchell, Nick Cave, Amanda Palmer… Énekesek, akik újítóan használják a hangjukat.

Példaképek az életben: A családja és a barátai.

Hely, ahová el szeretne jutni: Nepál

Mi az, ami megnevetteti: A banda tagjai és legénysége. A kutyája, az apukája, és e kettő kombinációja.

Az első album, amit vett: Natalie Imbruglia – Left Of The Middle

Minden idők 5 legjobb albuma szerinte:

Amnesiac – Radiohead
II – Led Zeppelin
Blue – Joni Mitchell
Kings of Leon –  Because of the Times
Toxicity – System of a Down

Legjobb élménye a Delain-nel: A 2009-es Aprin Rain turné

Eddigi legjobb Delain-fellépés: ‘A special evening with Delain’,  November 2-a, Broerenkerk Zwolle

Kedvenc Delain-szám: Silhouette of a Dancer / On the other side

 
Charlotte3
Kedvenc zenészek/zenekarok: RADIOHEAD! Dresden Dolls, Foo Fighters, Jeff Buckley, Sia, Placebo, Depeche Mode, Pink Floyd, Blind Melon, Eels, Nick Cave & the bad seeds, Zita Swoon, Kate Bush, Led Zeppelin, The Doors, Deep Purple, Mike Oldfield, Joni Mitchell, Anthony and the Johnsons, Massive Attack, Portishead, The Prodigy, Anathema, In Flames, Lunascape, Spinvis, Starsailor, Macy Gray, The Smiths

Kedvenc ital: bor és kávé

Kedvenc étel: Minden, ami sült vagy csokoládéval bevont

Kedvenc könyv: Metamorfózis Ovid-tól, és Turks Fruit (holland) Jan Wolkers-től

Kedvenc állat: kutya és menyét

Kedvenc film: The wall (Pink Floyd), Tommy (The Who), Spirited Away, American Beauty, Almost Famous, Reqiem for a dream, Pulp Fiction, Beeing John Malcavich, Tideland, Pan’s Labyrinth, El orfanato, Sweeney Todd

 

 

 

 

 

2010. június 12.