Diabulus in Musica

diabulusÚj zenekar, akiknek épp a napokban jelenik meg debütáló albuma…

A Diabulus in Musica 2006-ban alakult Spanyolországban. A szimfónikus/gothic metált játszó csapat olyan fiatal zenészekből áll, akik korábban már kipróbálták magukat más zenekarokban, ám nem váltották be a hozzáfűzött reményeket, s most ebben a formációban szeretnék megvalósítani önmagukat.

Készülő debütáló albumukon máris elismert spanyol zenészekkel dolgozhattak együtt, akik között akad népszerű szoprán, tenor, hegedűművész és így tovább. Az album háttérmunkálataiért pedig olyan nevek felelősek, mint Ad Sluijter, az Epica ex-gitárosa, vagy Sascha Paeth, aki a Kamelottal és a Rhapsody of Fire-rel is dolgozott már együtt.

Elmondásuk szerint a rajongók változatos és mély zenei stílusokat fognak találni az albumon: klasszikus átjárásokat, mély és érzelmes melódiákat – valamint sötét és agresszív pillanatokat, amelyek emlékeztetik a hallgatót, hogy a Diabulus in Musica végeredményben mégis metál zenekar.

A Secrets című debütáló album május 21-én jelenik meg. Erről már meghallgatható egy teljes szám Myspace oldalukon „Come to Paradise” címen. Kíváncsian várjuk a bemutatkozó anyagot!

Tagok:

Zuberoa Aznárez – ének

Gorka Elso – billentyű

Xabi Jareno – dob

Adrián M. Vallejo – gitár

2010. május 13.