Eisblume

Eisblume-02Ezúttal evezzünk kicsit német vizekre! Olyannyira német vizekre, hogy egy német nevet viselő, anyanyelvükön éneklő zenekart mutatunk be nektek. Zenéjük azonban olyan elbűvölő, hogy még az is elsodródik vele, aki egy szót sem tud németül…
Az Eisblume 2007-ben alakult Berlinben, Sotiria Schenk énekesnő, Christoph Hessler gitáros, Philipp Schardt basszusgitáros, Philipp Schadebrodt dobos és Golo Schultz billentyűs által. 2008-ban megjelentették első EP-jüket Unter dem Eis címmel. Még azon a nyáron játszhattak az Ich+Ich turnéján, valamint a német Viva is támogatja a csapatot 2008 végétől.
2009 januárjában egy Subway to Sally feldolgozással rukkoltak elő, az “Eisblumen” című számmal. Ez a dal a harmadik helyig jutott a német single chart listán, és az év 43. legeladottabb maxija lett Németországban. A számhoz készült videó is több jelölést kapott, többek között a “Legjobb nemzetközi videó” jelölést az ECHO awardson, illetve a 2009-es VIVA Cometen három jelölést is bezsebeltek.
2009 márciusában az első nagylemezük is megjelent, amely ugyanazt a címet kapta, mint a 2008-as EP-jük. Ezen a tavaszon elindulhatott első saját turnéjuk is. 2009 szeptemberében még a Lacrimosa is támogatta őket német turnéjuk során.
Még két számot jelentettek meg a bemutatkozó lemezükről maxiként, a Leben Ist Schön-t illetve a Louise című Bell Book & Candle német feldolgozását.

2011. márc. 13.