Élet a Beseech után – The Mary Major

the mary majorEmlékeztek még a svéd Beseech zenekarra? 2006-os feloszlásuk után a csapat tagjai kettészakadtak, és külön utakon indultak tovább, ennek során két új bandát is alapítottak a volt zenészek. Kétrészes cikksorozatunkban ezek a csapatok kerülnek bemutatásra!
Beseech egyik fele (a két frontember, Lotta Höglin és Erik Molarin, valamint a dobos Jonas Strömberg és a basszusgitáros Daniel Elofsson – utóbbi gitárra cserélte le hangszerét) megalapították a The Mary Major nevű zenekart, amely stílusát tekintve igencsak különbözik elődjétől: gothic metál helyett itt zúzós alternatív rock/metált hallhatunk tőlük

A zenekar 2009 novemberében jelentette meg debütáló nagylemezét 04:13 címmel. Akik egyfajta Beseech folytatást vártak a csapattól, bizony csalódniuk kellett, mert stílus-és hangzásvilágot tekintve teljesen más irányt vettek. Az egyetlen tényező, ami az elődjéből megmaradt, a megosztott ének koncepciója Lotta és Erik között. Mindazonáltal igényesen csinálják, amit csinálnak, mindenki döntse el maga, tetszik-e neki a váltás!

2010. nov. 26.