Kandia

kandia“Egyszerű-nyers-dallamos-érzéki rock zene, ami a füleden keresztül bekúszik a véráramba és még a lábujjaidat is csiklandozza. Ez a banda pozitív üzenetet küld, soha nem hagy maga után agresszivitást és dalait iróniával édesíti.”

Nya és Andre egyesítve erőiket új együttes alapításába kezdtek 2007 novemberében, ez a csapat lett a különleges néven futó Kandia, Portugáliából.
A Kandia elnevezés valójában egy a Zöld-foki szigetekről származó ige, azt jelenti: „elvakulni a fénytől”. Olyan nevet szerettek volna, ami pozitív érzéshez kapcsolódik. „Fényesen akartunk ragyogni”- írta az együttes bemutatkozójában.
Néhány hónap múlva két otthon felvett dalt (“My Sharona” és “Grown Up”) közzé is tettek myspace oldalukon, júliusban pedig már stúdióba is vonultak, hogy felvegyék első EP-jüket „Light” címmel. A visszajelzések pedig azt tükrözték, hogy valamit nagyon jól csinálnak… jó kritikák, fellépések. Végül úgy döntöttek, nem keresnek kiadót és mindent saját maguk rendeznek, ami valójában nem volt könnyű.
2009-re készültek el “Inward Beauty|Outward Reflection” című debütáló albumukkal, melynek hátteréről Nya így nyilatkozott:
„A dalok megírása után egy olyan albumcímet kellett kitalálni, ami összefoglalja az egészet. Egy olyan világban élünk, ami még mindig nagyon felszínes. Mindenkinek tisztában kéne lennie azzal, hogy az igazi szépség belülről fakad, és hasonlóképpen az ellenkezője is előfordulhat. Találkoztam már rengeteg bámulatba ejtő/elképesztő emberrel az életemben és amikor megismertem őket, igazi szörnyekké váltak a szememben. Szóval ez a fő üzenete, amit szeretnénk átadni.”
Hivatalos honlapjukon elidőzve látható, hogy első EP-jüket és a legfrissebb kislemezt is ingyen letölthetővé tették a rajongók számára.

Nya Cruz – Ének és dalszöveg
André Cruz – Gitár és dalszerző
Bernardo Lima – basszusgitár
Daniel Silva – dobok

 

Írta: Brigitte
2011. jún. 18.