Katra Solopuro

katraKatrát még évekkel ezelőtt ismerhettétek meg itt nálunk, a magazinban, s azóta sokak nagy kedvence lett a lángoló hajú, gyönyörű énekesnő, ám biográfiája még hiányzott repertoárunkból.
Érdekesség, hogy Katra éppen ma tölti be 27. születésnapját, így ez a nap a legtökéletesebb arra, hogy jobban is megismerkedjetek a finn énekesnővel.

– Születési idő és hely: 1984. 08. 10. Finnország, Tampere
– Lakhely: Tampere
– Van testvéred? Nincs
– Mi a hobbid? Táncolok és dráma órákra járok heti 8 órában, mert ez az egyetemi program része, valamint gyakorlom a zsonglőrködést heti 6 órában. Emellett sokat olvasok, főleg turnézás és utazás közben.
– Mi a kedvenc…
ételed: minden, ami fűszeres. Thai ételek…
italod: sör és kávé
könyved: Ez mindig egy nehéz kérdés, mert az időmtől és a hangulatomtól függ. Sue Harrisontól a Mother Earth, Father Sky-t.
film, sorozat: House
együttes, énekes: Erre nem tudok válaszolni, túl sok van belőle.
szín: Burgundy
Katra dal: Beast within vagy az Envy
ország: Thaiföld
sport: tánc

Van háziállatod? Nincs =(

Álom nyaralás: Egy olyan, ami hosszú, napos és stressz-mentes.
Van példaképed? Nincs
Melyek a jelenlegi kedvenc dalaid? (Top 5)
Jelenleg: Halvalla – Jenni vartiainen, I’m not jesus – Apocalyptica, Erin Anttila- Popeda, Bruno Mars – Lazy, Better together – Jack johnson
Legrosszabb rémálom a színpadon: Teljes black out
Legjobb Katra show: Mexikóban 2010-ben

– Melyik volt életed legszebb napja?
Talán egy gyönyörű nap, amikor a barátaimmal a tengerparton voltunk… pezsgőztünk és hozzá epret ettünk.

katra13
– Mikor és hogyan találkoztál a zenével, mikor döntötted el, hogy énekelni szeretnél?
Hat évesen zongorázni kezdtem. 14 évesen a zongora helyett klasszikus énekleckéket kezdtem el venni. Évekig jártam a Pirkanmaa zeneiskolába. 24 évesen pop/rock stílusra váltottam, egy évvel később felvételt nyertem a Tampere műszaki egyetemre, ahol a szaktárgyamként színház-zenét, dráma-zenét és pop-éneket tanulok.

– Hogyan ismerted meg a bandatagokat? Miképpen alapítottad meg a Katra zenekart?
Szinte mindegyiküket ismertem már korábbi zenekari projektek és a tampere-i zenei színtér által.

– Olvastam, hogy a Flamma társulatnak is tagja vagy, mi inspirált arra, hogy kipróbáld a tűz zsonglőrködést, és hogyan tudod ezt összeegyeztetni a zenekarral, egyéb projektekkel (Coverstone – szerk.: Katra másik együttese)?
A tűzzel mindig is volt “dolgom”. Több mint 10 évig versenyeztem az Aesthetic tornacsoportban, ahol különféle kiegészítéseket használtunk, például karikákat és botokat. Amikor abbahagytam a versenyzést, táncolni kezdtem, de mindig kerestem valami mást. Amikor jött a tűzzsonglőrködés, tudtam, hogy ez az, amit mindig is kerestem. Táncolni különböző tűzben égő dolgokkal. Összeegyeztetni a zenekarokat (Katra, Coverstone, akkusztikus koncertek) és a tűzzsonglőr-előadásokat nagyon egyszerű, habár a naptáram mindig tele van. Van olyan, hogy pénteken tűzzsonglőr-előadásom van, szombaton pedig zenekari fellépés. Néha egy napra több fellépés is jut, de ezt szeretem… Szeretem a zenét és a tűzzsonglőrködést is. Ezek fűszerezik meg az életemet.

Készült: 2011. 07.15. Ladies in Rock magazin