Lovelorn

lovelornMost következő cikkünkben egy fiatal belga zenekarral ismerkedhettek meg, akiknek éppen tegnap jelent meg az első EP-jük. Erről maga az énekesnő, Kristell, alias Ladyhell tájékoztatott minket e-mailben, s egyben kérte, hogy mutassuk be zenekarát magazinunkban. Ennek a kérésnek persze örömmel tettünk eleget! Kattintsatok a folytatásért!

A Lovelorn megalakulása 2009-re tehető, amikor Ladyhell (Kristell Lowagie) és Corpus Christi (B. Daubresse) megismerték egymást egy másik projekt, a The Road To Consciousness által. A gyönyörű dallamok iránti szeretetük és szenvedélyük arra buzdította őket, hogy közös zenekarba kezdjenek.

A Lovelorn történeteket mesél el a szerelemről, s annak minden formájáról: szenvedély, pusztítás, gyűlölet, anyaság, perverzió… mint láthatjuk, igen széles skálán mozognak a témakörök még ezen belül is!
A zenekar logóját Gogo Melone, a Luna Obscura énekesnője tervezte.

Ladyhell nevével korábban a Skeptical Minds és a Valkyrie zenekarokban találkozhattunk, emellett vendégénekelt a Psy’Aviah-ban, és aktív tagja az Eve’s Apple* közösségnek, amelyet Lisa Middelhauve (ex-Xandria) alapított meg.

Corpus Christi a Free Launch nevű együttesben tevékenykedett, és ő hozta létre a The Road To Consciousness projektet is.
Ez utóbbi egy metal rock opera, és ebben a hónapban látott napvilágot.

De vissza a Lovelornhoz! Ladyhell e-mailben keresett meg bennünket, és nagy örömmel tájékoztatta a magazint, hogy a tegnapi napon, tehát február 2-án megjelent első EP-jük. Osztozunk örömükön, és szeretnénk, ha minél többen felfigyelnének rájuk, remélhetőleg ezzel a cikkel hozzásegítjük őket ehhez!
Sok sikert kívánunk a pályafutásukhoz!

Update: Azóta nevet változtattak, Lovelorn Dolls-ként lehet őket megtalálni.
Tagok:
Ladyhell – vocals, composer
Corpus Christi – guitars, composer
Hindi Rose – bass guitar
Gabriel Arkangel – drums

*Az Eve’s Apple egy olyan közösség, amely arra hivatott, hogy bemutassa az énekesnők munkásságát a rock/metál zenei vonalon belül, támogassa az új female metál zenekarokat, valamint tanácsokkal szolgáljon nekik a zenei biznisz világáról. Már számos énekesnő aktív tagja, többek között az alapító Lisa Middelhauve-n kívül Melissa Ferlaak Koch, Kerstin Bischof, Carmen Elise Espenaes, Charlotte Wessels, Zuberoa Aznárez, Marcelo Bovio, Lady Angellyca, Maxi Nil, Heidi Parviainen és még sokan mások.

2011. febr. 03.