Eltűnt énekesnők nyomában – Paréj Zsizsu

zsizsuCsillagszellő, Az ördög csókja, Álomvilág, Száműzött angyal… csak néhány dalcím az egykori magyar zenekartól, az Alhanától, akikre a mai napig örömmel emlékszik vissza a nagyközönség. Sorozatunk második részében az énekesnőt, Paréj Zsizsut kérdezzük arról, hogyan kezdett el énekelni, miképpen alakult az Alhana, illetve mivel foglalkozik jelenleg. Ezúton is köszönjük neki a cikkben való együttműködést!

Ladies in Rock: Mikor kezdtél el énekelni, és hogyan alakult az énekesi pályád az Alhanáig?

Zsizsu: Húha, már nem nagyon elmékszem 🙂 Általános iskola 2. osztályában kezdtem kórusba járni.. Azóta tulajdonképpen pár évvel ezelőttig ez folyamatos volt. Közben elvégeztem 10év zenesulit Soroksáron a Galambos János Zenesuliban, ének szakon. Gimiben a kórus mellett a Musical Studio-val számos musicalt és/vagy részletet vittünk színpadra.

Ladies in Rock: Mit tanultál, mielőtt rátaláltál az éneklésre?

Zsizsu: Ez fura kérdés, hiszen az éneklés mellett előtt közben után is folyamatosan tanulok valamit 🙂

Ladies in Rock: Mesélnél valamit az Alhanás időszakról? Hogyan kerültél be a zenekarba?

Zsizsu: Mesélni való rengeteg van szép is, borzalmas is 😀 Megtöltene egy könyvet. Hogyan kerültem a zenekarba? Az egyik alapító tag vagyok. Egy igen elvadult házibulin ötlöttük ki Síglivel (aki akkor még a Tűzmadárban játszott, nekem meg Schroti volt a párom :)), hogy kéne csinálni valami ilyensmit. Éppen miközben a konyhában, elég ittasan Nightwish-t “énekeltünk” a lejátszóval kánonban..aztán lett egy Alhana 🙂

Ladies in Rock: Mi volt az oka az Alhana feloszlásának?

Zsizsu: Sok minden. Kevesen tudják, többször indultunk újra, hogy na még egyszer megpróbáljuk.. Sok összeférhetetlenség volt, emberi is akadt, zenei is…az időnket sem tudtuk már nagyon összeegyeztetni. Elvitt mindenkit másfele az élet. Mi azért zenéltünk együtt, mert jó volt, úgyhogy, amikor már nem volt jó, feloszlottunk 🙂

Ladies in Rock: Amikor megalakultatok, számítottatok ekkora sikerre? Mit szóltok ahhoz, hogy a zenétek még mindig él a hallgatók köreiben, és a mai napig hiányolnak titeket?

Zsizsu: Én nagyon-nagyon örülök neki, sőt, meg is lep, hogy még mindig itt-ott felzendül egy-egy dalunk. Borzasztó jó érzés. Nem hiszem, hogy számítottunk egyáltalán sikerre, hiszen abszolút hobbinak indult, magunknak. Játszottunk mi 3embernek is, tartottunk nyilvános próbát is a próbatermünkben, bulival összekötve.. És hihetetlen érzés egy rockmaratonon többszáz embernek játszani, akik veled éneklik a dalaidat.. Nagyon jó tudni, hogy nyomot hagytunk.

Ladies in Rock: Hiányzik neked az Alhanás időszak?

Zsizsu: Nagyon.

Ladies in Rock: Mivel foglalkozol mostanság? Énekelsz még valahol? Új zenekarban, egyéb projektekben?

Zsizsu: A másik gyerekkori álmomat élem 🙂 „Civilben” vezető asszisztens vagyok egy állatorvosi klinikán, közben szakdolgozom az ELTE-TÁTK, kulturális antropológia szakán. Nem civilben rehabilitációs kutyakiképző vagyok a Cerberos Kutyaiskolában, ahol problémás gazdiknak és problémás ebeiknek segítünk megtalálni az összhangot. Közben dolgozunk az Állatvédőrségen, hogy végre minden állatkínzó megkapja, ami jár neki.. Szóval aktívan dolgozok az állatvédelemben (lehet ám csatlakozni 😉 :))
Emellett éjjel nappal a három, szintén mentett ebemmel vagyok és a két rettenetesen rossz teknősömmel..najó..csak Éjfúria rossz.. 🙂 Énekelni aktívan nem énekelek. Április 28-án, az Állatvédőrség sajtótájékoztatóján énekeltünk Schrotival és persze az egész Tűzmadárral. Mindenképpen szeretném folytatni, már csak 1-2 hónap és picit rendeződik az életem, utána hajrá 😉

Végezetül néhány általános információ Zsizsuról!

Születési hely, idő: 1983.08.23. Budapest

Hajszín: barna

Szemszín: barna

Hobbi: állatok, Közel-Kelet, zene

Kedvenc étel: Nagyi féle rántott csirkecomb és Nagyi féle vadas.Csoki.

Ital: csapvíz, édes Martini 🙂

Szín: zöld, ezüst

Állat: KUTYA

Könyv: A gyűrűk ura, Biblia

Film: Csokoládé, Derült égből fasírt, Poirot összes 🙂

Zenekar, énekes: Tűzmadár, musical-ek

Van valamilyen példaképed? Anyu.

Melyik volt életed eddigi legszebb napja? Amikor megszülettem.

2011. május 6.

Update: Zsizsuval azóta a Riverlust zenekarban hallhatjuk, akikről ITT írtunk cikket.