Tears of Martyr

tears of martyrA spanyol zenekar még a kilencvenes évek végén indult, de csak mostanában találtak rá a maguk hangzásvilágára. Egy ígéretes csapattal állunk szemben, itt az ideje megismerni őket!

A Tears of Martyr 1996-ban alakult a Kanári-szigeteken. Abban az időben még tisztán a doom/death metal stílusjegyei jellemezték zenéjüket, de azért már a jelenlegi arculatuk is formálódott a jellegzetes vokáltémákkal és a klasszikus hangszereléssel. A korlátozott színtér ellenére a csapat egyre több sikert ért el, kialakult a helyi rajongótáboruk, illetve nemzetközi szinten is jó visszajelzéseket kaptak. Felvettek néhány demót, számos válogatáson szerepeltek, és olyan zenekarok előtt léphettek fel, mint a Dark Tranquillity, To Die-For és a Swallow the Sun.

2007-ben Madridba költöztek, 2009-ben pedig felvették debütáló albumukat “Entrance” címmel, amely egy évvel később a német STF független kiadó gondozásában jelent meg. A kiadványra pozitív visszajelzések érkeztek, Madridban már  a Therion, az Epica, a Xandria, a Draconian és a Dark Moor előtt is játszhattak.

2012 augusztusában a Tears of Martyr stúdióba vonult, hogy rögzítsék második lemezüket. Ez a “Tales” címet kapta, és a Dark Moorból ismert Enrik García volt a producer. Ezen az albumon találták meg igazán a maguk hangzásvilágát, kiforrott és erőteljes anyag lett belőle.
A “Tales” 2013. április 26-án a Massacre Records kiadó által látott napvilágot. A Golem című számukhoz klipet is forgattak, alább ezt tekinthetitek meg!

Tagok:
Berenice Musa – vokál (szoprán)
Miguel Ángel Marqués – vokál (hörgés), gitár
Adrián Miranda – basszusgitár
Doramas Parraga – dob