Lyria

lyriaNézzünk át Brazíliába, ahol egy szimfonikus alternatív metal zenekar bontogatja szárnyait. Debütáló albumuk a napokban jelent meg, ennek örömére ismerkedjünk meg velük!
A Lyria név egy triót takar, és az énekes-dalszerző Aline Happ alapította 2012-ben. Nevüket több tényező inspirálta: A görög mitológia, és a lant, ami egy nagyon fontos hangszere a görögöknek. Továbbá magában foglalja a liliom és a lyrics (dalszöveg) szavakat.
2012 végén a csapat bemutatta első, Reflection című dalát, amit a Narkisszosz-mítosz ihletett. A dal remek fogadtatásra talált Európában és az Egyesült Államokban is. 2013-ban Eliezer Andre (dob) és Thiago Zig (basszusgitár) hivatalosan is csatlakoztak a zenekarhoz. 2014-ben szüneteltették a koncerteket, és a készülő első albumra fordították a figyelmüket, amely Catharsis címmel jelent meg szeptember 27-én.

Zenéjüket úgy jellemzik, hogy a trash, az industrial és a szimfonikus elemek keverednek a hagyományos heavy metal jellemzőivel, mindez pedig kiegészül Aline mezzo-szopránjával. Így egy igencsak egyedi, modern és erős hangzásvilágot tudhatnak magukénak.
Hallgassunk bele az album számaiba!