Fireflight

fireflightMagyar Mónika olvasónk ajánlása a következő keresztény rockzenekar, akik már jó ideje masszívan a pályán vannak, és méltán itt a helyük a magazinban!A Fireflight 1999-ben alakult Floridában Justin Cox és Glenn Drennen gitárosok által, akik egy helyen tanultak. Glenn ötlete volt, hogy zenekart alapítson feleségével, Wendy Drennennel (basszusgitár) és Justinnal. A megfelelő énekest akkor találták meg, amikor nem számítottak rá; Glenn és Wendy elmentek Glenn öccsének érettségijére, ahol meghallották énekelni Dawn Richardsont (a későbbiekben Dawn Michele). Felkérték őt a frontemberi posztra, hamarosan pedig egy közös ismerős révén dobost is találtak Phee Sorb személyében.
A Fireflight név Dawn ötlete volt, de mint azt egy interjúban elmondták, nincs különösebb jelentése.
2002-ben önállóan kiadtak egy lemezt Glam-rök címen. 2004-ben felvettek egy EP-t, majd két évnyi aktív koncertezés után megjelent első nagylemezük, a The Healing of Harms. Az album nagy sikernek örvendett, számos listán értek el előkelő helyezést. Ezután egy újabb turnézós év következett, amely során a zenekar érzelmi válságokon ment keresztül. Ezeket a nyomasztó érzéseket, feszültségeket dalokba öntötték ki, így született meg következő albumuk, az Unbreakable, amely 2008-ban jelent meg. Ezt követte 2010-ben a For Those Who Wait, majd 2012-ben a Now. Felsorolni is sok lenne a listahelyezéseket, a díjakat és egyéb sikereket, amelyeket elértek, mindenesetre érzelmekkel teli, mégis erőteljes zenéjükkel, igényes dalaikkal méltán van helyük a legjobbak között.
2011 februárjában a dobos Phee Sorb távozott a zenekarból, hogy teljes figyelmét a vallásnak szentelhesse, helyére Adam McMillion érkezett.
2014 elején a Fireflight bejelentette, hogy soron következő albumukat önállóan, kiadótól függetlenül fogják megjelentetni, ehhez pedig a Pledgemusic kampány segítségét kapták meg, hogy összegyűljön elegendő összeg a munkálatokra. A lemez címe Innova lesz, és várhatóan 2015. május 5-én jelenik meg. Időközben újabb tagcsere történt, az alapítótag Justin Cox nehéz szívvel, de elbúcsúzott a zenekartól, hogy feleségére és gyermekére fordíthassa a figyelmét. A csapat megértette a döntését, és békében váltak el egymástól.