SoulDiver

souldiverSzegedről származik a következő zenekar, akit szeretnénk bemutatni magazinunkban. A SoulDiver Melodic Hard Rock zenét játszik, tehetséges énekesnővel, és már több díj, elismerés kötődik a nevükhöz. A folytatásban megismerhetitek őket!

A SoulDiver 2011-ben alakult meg Szegeden, de a tényleges formáját 2012 februárjában nyerte el, miután minden posztra megfelelő tag került. Tapasztalt zenészekről van szó, együtt azonban még nem játszottak idáig. Azóta aktívan dolgoznak pályájukon. 2013-ban mozgalmas és eredményes évük volt; többek között jelentkeztek a budapesti Zúzda tehetségkutatójába, ahol a negyedik helyezést érték el, illetve az énekesnő, Jaksa Adrienn indult az X-faktorban, és bekerült az ötven legjobb közé. Debrecenben a II. Vekeri Fesztivál tehetségkutatóját meg is nyerték.
Hivatalos Facebook-oldalukon így jellemzik magukat:
„Képzeljetek el egy megszállott dobost, aki úgy üti meg a cuccot, ahogy az a Heavy Metál dobosok nagykönyvében megírták. Adjatok hozzá egy „EGO-gyanús”, „refrénmester” basszusgitárost, egyébként szerintem nagyon jó zenei érzékkel. Tegyük hozzá az ötlethalmozó gitárost. És ehhez adjátok hozzá Magyarország egyik legjobb női énekhangját, aki fémzenén szocializálódott. Szerintem a végeredmény egy riff-központú, modern, de dallamos témákkal bíró hard-rock, metál anyag.”
Az idei évben is több jelentős koncertet adtak, emellett az egri Éter Fesztivál tehetségkutatóján Adrienn elnyerte a legjobb énekes díját, a zenekar pedig különdíjban részesült.
A SoulDiver egyelőre magyar nyelven énekel, és törekednek a dallamos, egyben dögösebb témákra.
Eddig két EP-vel és egy videoklippel büszkélkedhetnek, hamarosan pedig érkezik egy új, háromdalos anyag. Addig is tekintsétek meg hivatalos klipjüket, amely az Ál/Arc című dalhoz készült!

Tagok:
Jaksa Adrienn – ének
Nagy Péter – basszusgitár
Takács Ferenc – dob
Horváth Henrik – gitár