Vöröskereszt jótékonysági kislemez

A holland metál zenei színtér legnagyobb és feltörekvő művészei közül sokan részt vettek annak a dalnak a felvételében és kiadásában, mely azért készült, hogy a Vöröskereszt számára adományokat gyűjthessenek.

A 3FM által rendezett ‘Serious Request 2014’ szervezőinek felkérésére született a megmozdulás, mely az egyik legnagyobb holland rádiótársaság által évente megrendezett jótékonysági esemény.

2014. december 8-tól, a thepoweroflove.nl oldalon a a rajongók adományozhatnak és így letölthetik a “The Power Of Love” zúzósabb változatát. Az eredeteit a Frankie Goes To Hollywood adta elő 30 éve.

Az előadók:

Anneke van Giersbergen – The Gathering, The Gentle Storm
Floor Jansen – Nightwish, Revamp
Simone Simons – Epica
Arjen Lucassen – Ayreon
Ruud Jolie – Within Temptation
Charlotte Wessels – Delain
Marcela Bovio – Stream of Passion
Daniel de Jongh – Textures
Jochem Jonkman – Vanderbuyst
Mark Jansen – Epica, Mayan
Manda Ophuis – Nemesea
Valerio Recenti – My Propane
Dianne van Giersbergen – Xandria
George Oosthoek – Orphanage
Caroline Westendorp – The Charm the Fury
Epic Rock Choir – The Theatre Equation
Joost van den Broek – Producer, After Forever
Maaike Peterse – Kingfisher’s Sky
Anand Mahangoe, Remon Masseling, DJ van Zon – My Propane
Ben Mathot – Ayreon, Kyteman Orchestra

Az ügy: segíteni a szexuális erőszak áldozatait háborús övezetekben.

Ez egy háború a háborúban. A világon minden ötödik nőt megerőszakolnak vagy más szexuális visszaélésnek esik áldozatul élete során.
A háborús övezetekben a szexuális erőszakot fegyverként használják, hogy megalázzák az ellenséget és ez katasztrofális következményekkel jár az áldozat fizikai és mentális egészségére nézve. Gyakran kitagadják a közösségből, szégyellik, így az áldozatok gazdasági és szociális következményeket is elszenvednek.

A Vöröskereszt fedelet, egészségügyi ellátást és pszichológiai segítséget nyújt, ugyanakkor elkötelezett abban, hogy ezeknek a nőknek jövőképet mutasson, például ösztöndíjakkal és oktatásokkal.

A Serious Request december 18-24-ig tart, ez alatt a leghíresebb dj-k és rádiós személyiségek szerepelnek egy „üvegházban”,  valamely holland város főterén.