Ebony Wall

ebony wall
Ideje megismerkednünk egy újabb feltörekvő zenekarban, akik – talán zenei múltjuknak köszönhetően – igencsak határozott alapokon nyugvó stílust tudhatnak magukénak. Magyarokhoz is volt már szerencséjük korábbi felállásban egyes tagoknak, de hogy milyen formában? A folytatásból kiderül!

Az Ebony Wall 2011-ben alakult Németországban, három korábbi zenekar (Testimony, Eternal Sleep, Fimbulthier) tagjaiból. Nevük a Testimony egyik EP-címéből ered. Zenéjüket szimfonikus metalként jellemzik, a klasszikus/heavy metal stílusjegyeivel. A csapat zenészei sok tapasztalatot tudhatnak már magukénak, előző projektjeikkel megannyi kisebb-nagyobb koncerten, fesztiválon részt vehettek. Érdekességképp a Testimony például felléphetett a Pokolgép jubileumi koncertjén. (erről maguk is beszámolnak biográfiájukban, a Pokolgépet „Hungarian Metal Legend” leírással említik. 🙂 )
2013 márciusában megjelent első EP-jük, ugyanekkor pedig színpadon is debütálhattak új formációjukkal. A visszajelzések pozitívak voltak, rövid időn belül egyre több rajongóra tettek szert, és a felkérések is szépen érkeztek egymás után. Fórumokon és ajánló cikkekben úgy emlegetik őket, mint a „Legtüzesebb szimfonikus metal újoncokat”. Annyi bizonyos, hogy stílus-és hangzásviláguk már most nagyon kiforrott, árad belőlük az erő és a magabiztosság. Jelenleg első nagylemezükön dolgoznak, illetve már elkészült egy videoklipjük is a Strangers in Hell című dalukhoz.

Tagok:
Nina Irmscher – ének
Ronny Schuster – gitár, vokál, dalszerzés
Yves Merten – gitár, háttérvokál
Bert Wolter – basszusgitár
Denny ‘Malle’ Meitsky – billentyű
Philipp ‘Nafta’ Dießl – dob