Varna

varnaLos Angelesből érkezik a következő zenekar. A Varna létrejötte tulajdonképpen egy hétköznapi jelenetnek tűnő, mégis sorsszerű találkozásnak köszönhető. A folytatásból kiderülnek a részletek!

A három tagot számláló Varna 2010-ben alakult Los Angelesben, Tiana Woods (ének) és Rossen Pinkas (gitár) által. Méghozzá egy teljesen véletlenszerű, hétköznapi találkozás közben; Rossen villanyszerelőként dolgozott, és Tiana lakásában kellett felszerelnie egy ventilátort. Így ismerkedtek meg, és ennek köszönhető a projekt. Rob Shin dobosra hirdetés által találtak rá.
Zenéjüket hard rock/popként jellemzik, elmondásuk szerint Mariah Careytől kezdve a Slayerig nagyon sok zenei hatás befolyásolta stílusuk kialakulását. Nevük egy utcanévből ered, ahol akkoriban sokat próbáltak. Számukra az a próbaterem egy menedék volt, ahová a napi munkavégzés után fáradtan betérhettek. „a VARNA azt a helyet és időt jelképezi számunkra, amit arra kapunk, hogy megélhessük az álmainkat.” – írják.
2012 végén elkészítették első EP-jüket, „This time, it’s personal” címmel, Eric Ron producer közreműködésével. Erről elsőként a Down című dalt adták ki, amely két héten belül bekerült az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság internetes rádióiba.
2013-ban már nemzetközileg is kaptak pozitív visszajelzéseket. Többek között Angliában, Bulgáriában, Latin-Amerikában és a Fülöp-szigeteken is írtak róluk. Beindultak a koncertezések is, ám a 2014-es év még nagyobb eredményeket hozott a csapat számára. Ekkor készült el első hivatalos videoklipjük a „My Heart” dalukhoz, ráadásul a helyi rajongótáboruknak köszönhetően felléphettek a VANS Warped turnén is.
A Varna 100 százalékig „csináld magad” független zenekarnak vallja magát, és híresen jó kapcsolatot ápolnak a rajongóikkal. „Számunkra ők jelentenek mindent – mondja Tiana. – Úgy tekintünk rájuk, mintha rocksztárok lennének.”