Lindsay Schoolcraft

lindsay3Méltán van helye rovatunkban a kanadai énekesnőnek, aki 2007 óta több projekthez is adta a nevét, 2013-ban ráadásul a Cradle of Filth vokalistája és billentyűse lett. Ideje megismerkednünk vele közelebbről is!

Lindsay Matheson 1986. február 26-án született, Oshawából származik. Elmondása szerint azóta énekel, amióta beszélni tud. Hétévesen gitározni kezdett, majd tizenöt éves korábban basszusgitárra váltott, és ezzel egy időben megalapította saját, csak csajokból álló punk zenekarát. Huszonegy éves korában az opera és a klasszikus zongora felé fordult. Éveket töltött el a Royal Conservatory of Music zeneiskolában, hogy finomítson a technikáin. A zongora mellett hárfán is játszik.

2007-ben megalapította a Mary and the Black Lamb zenekart Nick James gitárossal. A dark electro/gothic rock stílusjegyeiben utazó csapat egy nagylemezt jelentetett meg 2009-ben, As the city sleeps címmel, 2014-ben azonban feloszlottak. 2010-ben Lindsay szólóprojektbe kezdett Schoolcraft néven, ahol maga szerzi a dalait zongorán és hárfán. Ennek a projektnek az első EP-je, a Rushing Through The Sky 2012-ben látott napvilágot.
2013-ban az énekesnő csatlakozott a Cradle of Filth legénységéhez, mint vokalista és billentyűs. Számos koncerten kísérte végig a csapatot, és jelenleg is együtt dolgozik velük – sőt, Dani Filth a Schoolcraft projekten belül is rögzített egy duettet Lindsayvel.

Néhány egyéb információ:

Hobbi: Fejdíszek készítése, helyi koncertekre való eljárás, az okkult, gothic kultúra, hárfa, íjászat, solymászat, erdőkben eltévedni

Példaképek: Amy Lee, Ben Moody, Bjork, Tuomas Holopainen, Jessicka Addams, Alissa White-Gluz, The Birthday Massacre, Morgan Lander, Elize Ryd.

Hogyan üti el az időt turlindsay2nékon: városnézés, képeket csinálni az Instragramra, amikor lehetséges, uszodákba járás, szöveg-és dalírás a szólóprojekthez

Helyek, amiket szeretne meglátogatni, de még nem tette: Norvégia, Finnország, Izland, Egyiptom, Dubai, India, Dél-Afrika.

Kedvenc zenekarok: Evanescence, The Birthday Massacre, Nightwish, Dimmu Borgir, Within Temptation, VAST, We Are The Fallen, Bjork, Jack Off Jill, Deftones, A Perfect Circle, Arch Enemy, Portishead, Apocalyptica, The Gathering, Kittie, LEAH, Epica, Delain, Tarja, Wintersun, Eluveitie, Kamelot, Katatonia, The Rabid Whole, Roniit, Saltillo.

Kedvenc albumok:
Fallen – Evanescence
Violet – The Birthday Massacre
Dark Passion Play – Nightwish
Vespertine – Bjork
The Silent Force – Within Temptation

Kedvenc filmek: Alice Csodaországban, Repo! – A Genetikus Opera, Doctor Parnassus és a képzelet birodalma, Narnia krónikái, Álomháború, Egy Gésa emlékiratai, Sleeping Beauty

Kedvenc étel: Falafel. Az ÖSSZES falafel. És humusz… sok humusz.