Evolvent

evolventHabár a francia projekt több mint tízéves múltra tekint vissza, több tagcsere után mostanra állt össze egy stabil felállás, amelynek eredményeképp március 2-án új albumot jelentetnek meg. De hogyan is alakult a pályájuk mostanáig? A folytatásban kiderül!
2004-ben Sébastien Latour billentyűs eredetileg csak egy stúdióprojektnek szánta az Evolventet. 2008-ban néhány másik zenésszel együtt rögzítette a Spiritual Confession című EP-t, amelyen Céline de Kerliviou énekelt. A 2010-es év egyfajta fordulópont volt az Evolvent számára: a rajongók kéréseit figyelembe véve Sébastien új dalokat komponált, amelyből végül egy teljes nagylemez lett. Olyan számokat igyekezett írni, amelyek színpadképesek, mégis megőrzik az EP-n szóló sötét hangulatot. 2011-ben kiadták az albumot Delusion címmel, ekkor Johanna Manto volt a frontasszony, az első felállásból pedig csak Alan Raoul basszusgitáros maradt. A lemez kiadásának évében többször is felléptek Párizsban.
2012 végén Emma Elvaston lett az új énekesnő, akivel rögtön fel is vettek egy új dalt, az „Under the Rain”-t. Ez a dal már magába foglalta a zenekarnak azt a tervét, hogy a „doom” stílusból egy keményebb vonal felé mozduljanak, megtartva a billentyű főszerepét. 2013 őszén a csapat turnézni indult, Paris, Lyon, Metz, Nancy, Strasbourg és Dijon városokban állomásoztak.
A megújult és dinamikus felállással stúdióba vonultak, és rögzítették Human Instinct című EP-jüket, amely 2014 májusában jelent meg, és a korábbiaknál energikusabb, szimfonikusabb dalokat tartalmaz. Itt mutatkozott be Sébastien társszerzője, a gitáros Clement Botz.
2015. március 2-án érkezik az Evolvent második nagylemeze, a „Whatever Happens”.

Jelenlegi tagok:
Emma Elvaston – ének
Clément Botz – gitár
Sébastien Latour – billentyűk
Ludovic Ossard – basszusgitár
Fred Artale – dob