The Shiver

the shiverAz olasz The Shiver zenekarral korábban már találkozott szerkesztőségünk, ám akkor egy videoklipen kívül semmilyen adatot nem találtunk róluk. Nemrég azonban visszatértek, úgyhogy ideje bemutatni őket magazinunkban!

A The Shiver 2005-ben alakult, amikor Faith (ének, dalszerzés) és Finch (dob) úgy döntöttek, közösen hoznak létre valamit. Műfajukban a dark rock, ambient és electro/goth elemek keverednek. Európa-szerte turnéztak már olyan zenekarok oldalán, mint a Misfits, Papa Roach és a The Ark. Zenéjük intenzív és energikus, a rock koncertek mellett akusztikus estéket is tartottak, és mindenütt elismeréssel fogadták őket.
Debütáló, Inside című albumukat 2008-ban adta ki a UK Division Record. Ezt követte 2010-ben a New Horizon nagylemez. Emellett megjelentettek korábban egy demót, illetve 2011-ben egy ingyen letölthető, speciális akusztikus EP-t is, amelynél Vincenzo Mario Cristi producerkedett. Az ő nevéhez kötődik harmadik albumuk is, a The Darkest Hour, amely 2014 márciusában jelent meg.

Tagok:
Federica Faith Sciamanna – ének, dalszerzés
Francesco Finch Russo – dob
Vincenzo Lodolini – gitár
Michele Colantuoni – basszusgitár