Desdemona

desdemona
A zenekar nem mostanában kezdte pályafutását, ugyanis 1996 óta léteznek. Stílusuk azonban lassan forrt ki, több tagcsere után pedig megerősödött felállással zenélnek, mint Lengyelország egyik vezető alternatív csapata. Habár mostanában nem hallatnak magukról, azért ideje nekünk is bemutatnunk őket!
A Desdemona egy lengyel industrial/elektronikus formáció. 2000-ben jelentkeztek a debütáló albumukkal. Ugyanebben az évben csatlakozott hozzájuk az első női énekesük, Joanna Radlowska, ezzel pedig a lengyel gothic metal ismert képviselőjévé váltak. Következő két nagylemezükön azonban már egy másik hölgyemény, Agata Pawlowicz énekelt. 2004-ben, a harmadik albumuk kiadásával átmentek egy kisebb stílusváltáson – ekkor jelentek meg az industrial/electro elemek a zenéjükben. Ez nagyon pozitív fogadtatásra talált, rajongói táboruk megnőtt, illetve részt vehettek egy miniturnén a Pain és a Tiamat társaságában. Emellett felléptek a Katatonia és a Type O Negative előzenekaraként is.
2008-ban újabb tagcsere történt énekesnő poszton, ekkor csatlakozott hozzájuk Agnieszka Lesna. Az ő közreműködésével jelentették meg legutóbbi, 2012-es albumukat Endorphins címmel.

Tagok:
Agnieszka Lesna – ének
Krzysztof Chorazy – gitár
Simon Swierczynski – basszusgitár
Robert Plaskowski – billentyű