Beyond the Black

beyond the black
A következő cikkünkben egy nagyon fiatal német zenekart mutatunk be, akik máris rohamos gyorsasággal haladnak a siker útján. Annyira, hogy alig egyéves létezésük alatt már a Wacken fesztiválon is felléphettek. A folytatásban ti is megismerhetitek őket!

A Beyond the Black zenekar neve a mindössze 19 éves énekesnőhöz, Jennifer Habenhez köthető. A lány hat éves kora óta zongorázik, hét éves korától szaxofonozik, és alig kilenc évesen már zenekarban játszott. Emellett autodidakta módon megtanult gitározni, és több énekversenyt megnyert. Miután beleszeretett a rock/metal műfajba, Mannheimben megalapította a Beyond the Black zenekart barátaival, akik mind főiskolán képzett, profi zenészek, és az Evanescence-től a Panteráig mindenféle hatást hoztak magukkal.
2015 februárjában kiadták debütáló albumukat „Songs of Love and Death” címmel. Dalaik olyan témákat dolgoznak fel, mint az elválás fájdalma, a sors szele, a remény és a kitartás, hogy soha ne adjuk fel. Stílusukra jellemző, hogy átmenetet képeznek az epikus, letisztult gótikus dallamok és a kemény riffek között.
2015 januárjában klipet forgattak „In the shadows” című dalukhoz. A videóban a zenekari tagok mellett jeleneteket láthatunk a „Northmen: A Viking Saga” filmből is.
Nagy sikerükre utal az is, hogy életük első koncertjét a 2014-es Wacken fesztiválon adták. Thorsten Brötzmann, a „Wacken Foundation” egyik igazgatósági tagja érdekességképpen lejátszotta két szervezőnek a csapat egyik számát, akik a következőt reagálták a hallottakra: „Jönniük kell Wackenre!”

Tagok:
Jennifer Haben – ének
Nils Lesser – szólógitár
Christopher ’Christo’ Hummels – ritmusgitár, háttérvokál
Michael Hauser – billentyűk
Erwin Schmidt – basszusgitár
Tobias Derer – dob