SinHeresy

sinheresy
Már több olyan zenekarral találkoztunk, akik Nightwish-tribute zenekarként kezdték pályafutásukat, és később alakult ki a maguk arculata, saját dalokkal. Az olasz Sinheresy is idetartozik, ők jelenleg szimfonikus heavy metal műfajban keresik a helyüket. Ismerjük meg őket közelebbről!

A Sinheresy hivatalosan 2009 májusán jött létre, amikor a basszusgitáros Davide Sportiello találkozott Lorenzo Pasutto gitárossal és a friuli származású Cecilia Petrini énekesnővel. Néhány hónap múlva megtalálták a dobosukat is Alex Vescovi személyében, valamint csatlakozott hozzájuk egy férfiénekes is, Stefano Sain. 2010 májusától koncertezni kezdtek Friuliban és Szlovéniában is. Szeptemberben házilag rögzítettek egy demót, amelyen már két saját szám szerepelt. Ezek a dalok power metal műfajban készültek, és erősen érződik rajtuk az olyan zenekarok hatása, mint a Nightwish, Edenbridge és az After Forever.
Ezután újabb dalokat írtak, amelyek már sokkal sötétebb és erőteljesebb hangzásvilágot mutattak be. Davide-t ekkoriban a Sirenia, Delain és Within Temptation munkássága inspirálta leginkább, míg Lorenzo a Children of Bodom, a Symphony X és a Kamelot hatásait tette hozzá a zenéjükhöz. A kész dalokkal 2011 júniusában vonultak stúdióba, amelynek eredményeként megjelent „The Spiders and the Butterfly” című EP-jük. A kiadvány pozitív visszajelzéseket kapott, az egyik neves olasz magazin, a Metal Maniac megválasztotta a legjobb demónak. Októberben a zenekar szerződést írt alá a Revalve Records kiadóval, ugyanekkor pedig csatlakozott hozzájuk a billentyűs posztra Daniele Girardelli.
2012 januárjában a Sinheresy csatlakozott a K2 Music Management, akik a promotálás és a koncertszervezések feladatait látják el. Ebben az évben leforgatták első videoklipjüket a „Temptation Flame” című dalhoz, valamint egy szöveges videót is készítettek a „Forever Us” számukhoz.
2012 áprilisában felléphettek a Seventh Wonder zenekar olasz turnéjának első állomásán. Közben elkezdtek dolgozni új dalaikon, amelyeket már a debütáló nagylemezükre szántak. Úgy döntöttek, ezen az albumon jobban kihangsúlyozzák majd „filmes” oldalukat. Ebből a célból felkérték Lorenzo Visintin zeneszerző-hangszerelőt, hogy megkomponálja az album nagyzenekari betéteit. 2013 januárjában a csapat tartott egy mini-turnét, ennek keretén belül játszották először új dalaikat. Júniusban leszerződtek a Bakerteam Records kiadóval. A debütáló album a Paint the World címet kapta, és 2013. szeptember 30-án látott napvilágot. A címadó dalhoz idén forgattak videoklipet, ezt tekinthetitek most meg!