The Hourglass

the hourglass
Mai ajánlónkban nem megyünk messzire. Romániából származik következő zenekarunk, szimfonikus/gothic metallal, némi industrial-billentyűtémával.

A The Hourglass létrejötte 2011-re tehető, alapítótagjai Alma Vomastek (vokál, billentyűk, dalszerzés), Bogdan Mara (dob) és Vlad Negrea (gitár) voltak. Eredetileg stúdióprojektnek indult a dolog, aminek keretén belül fel is vettek egy ötszámos demót. Igyekeztek kialakítani a maguk egyedi stílusát, amely elsősorban az industrial és a szimfonikus elemek összekeverését jelentette, operás szopránhanggal és kemény gitárriffekkel. 2011. december 31-én, tökéletes évlezárásként önerőből kiadták „Requiem” című EP-jüket. A kiadvány remek fogadtatásra talált a rádióállomásoknál és a médiában. Időközben csatlakozott hozzájuk a billentyűs posztra Ioana Dirva, valamint Mircea Petreus basszusgitáros.
2012 áprilisában léptek először színpadra, méghozzá a Theatres des Vampires előzenekaraként. Ezután már koncerteztek Romániában és Németországban is. Két évvel később elkészítették debütáló albumukat „Through Darkness and Light” címmel. Felléphettek a román ARTmania fesztiválon is, olyan csapatok társaságában, mint az Eluveitie vagy a Therion.
A gitáros poszton tagcsere történt, az alapító Vlad helyére András Ádám érkezett.