November-7

november-7
Industrial/gothic metal Svájcból.
A November-7 zenekart Annamaria Cozza énekesnő és Stéphane Geiser gitáros hozta létre 2005-ben. Egy év múlva már fel is vették “Mesmerised” című első EP-jüket. Míg ezen a kiadványon egyelőre csak keresték a műfajukat, következő EP-jük, a 2007-es Angel már a média figyelmét is felkeltette, játszották őket a helyi rádiókban, és külföldön is elkezdték megismerni a nevüket.
2008-ban lehetőséget kaptak arra, hogy rögzítsék az egyik koncertjüket Neuchâtel városban. Ezt ki is adták élőfelvételes album és DVD formájában, Alive címmel. Bár 2009-ben tagcsere történt, ettől csak még erősebbé vált a felállás. Ez és a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a csapatot, hogy elkezdjenek dolgozni első nagylemezükön. A következő év tehát komoly munkával telt, a mixelési munkálatokért Stockholmba utaztak, ahol Stefan Glaumann producer segített nekik.
A debütáló album ’Season 3” címmel 2011 februárjában jelent meg, a Daily Rock Records lemezkiadó gondozásában. Remek kritikákat kapott, és a zenekar Európa-szerte egyre ismertebbé vált. Felléptek többek között a Lacuna Coil, a Within Temptation és a Paradise Lost előzenekaraként is, valamint 2011 októberében az első amerikai koncertjüket is megejtették Seattle-ben. Eddigre már Stéphane “Machine Man” Berginz is hivatalos taggá vált, aki korábban alapokkal, billentyűtémákkal segítette az együttest.
2012-ben Marilyn Manson előtt játszottak, valamint eljutottak a belga Metal Female Voices Fest-re is, az Arch Enemy, az Epica és még sok nagy név társaságában.

Tagok:

Annamaria Cozza – ének
Stéphane Geiser – szólógitár
Yann “Sieg” Siegenthaler – dob
Matt Walters – ritmusgitár
Stéphane “Machine Man” Berginz – alapok