A Sound of Thunder

a sound of thunder
Washingtonból érkezik a következő zenekar: klasszikus heavy metal erőteljes vokállal. Ők az A Sound of Thunder!

A zenekar 2008-ban jött létre Josh Schwartz gitáros és Chris Haren dobos által. Több tagcserén mentek keresztül, mire 2009-ben csatlakozott hozzájuk jelenlegi énekesnőjük, Nina Osegueda. Ez év végén rögzítették is első EP-jüket. 2010-től koncertezni kezdtek, leginkább Washingtonban, több nagyobb név előzenekaraként is színpadra léptek.
2011-ben megjelent debütáló nagylemezük, a Metal Renaissance. Az album intrójában egy helyi folk zenekar, a Painted Trillium zenél. Mivel a felvételek között újabb tagcsere történt basszusgitáros poszton, ezért egy részét még az ex-tag, Ben Washburn játszotta fel, a maradékot pedig az új basszeros, Jesse Keen. Utóbbi felel a billentyűtémákért is. Ebben az évben már Chicagóban is felléptek, a Dame-Nation fesztiválon.
Következő albumuk felvételekor a csapat úgy döntött, kicsit más irányba mozdulnak el. Felkérték Kevin “131” Gutierrez producert, hogy vállalja el őket, a dalokat pedig az ő saját stúdiójában rögzítették. Az „Out of the Darkness” album 2012 márciusában jelent meg a Nightmare Records gondozásában. Több blogon is írtak róla kritikát, valamint első videoklipjüket is elkészítették a „Murderous Horde” című dalhoz.
A 2013-as év rendkívül termékeny volt a zenekar számára, megjelentettek egy EP-t (Queen of Hell), és harmadik nagylemezüket is (Time’s Arrow). Ezek kiadásához a KickStarter kampány segítségével gyűjtöttek pénzt, csakúgy, mint legutóbbi, negyedik albumuknál is. A „The Lesser Key of Solomon” 2014-ben jelent meg.

Tagok:
Nina Osegueda – ének, dalszöveg
Josh Schwartz – gitár, dalszerző
Jesse Keen – basszusgitár, billentyű
Chris Haren – dob