StrongHeart

strongheartCsak semmi szomorkodás és borongós hangulat! A glam/heavy metal műfajú svéd StrongHeart zenekar erős, életvidám és szenvedélyes dalokkal halad előre. Tartsunk velük mi is!

2009-ben öt fiatal úgy döntött, szeretné visszahozni Svédország északi részének hideg és sötét napjaiba a 70-es, 80-as évek színtiszta, boldog rock/metal zenéjét. Az alapítótagok közül ketten maradtak a felállásban: Jessica “Jess Heart” Nordström énekesnő és Emil “Animal” Hägglund dobos. A kezdetekben még feldolgozásokkal próbálkoztak, de hamar rájöttek, hogy ennél sokkal több is rejtőzik a projektben, és áttértek a saját dalok írására. A 2010-es év gyakorlatilag sűrű tagcserékből állt, majd 2011-ben koncertezni kezdtek saját számaikkal. Nem indult be könnyen a dolog, egy rosszul sikerült fellépés kis híján a kedvüket szegte, ám egy sikeres finnországi koncert után újult erővel folytatták.
2012 egy sűrű, elfoglalt és eredményes év volt a zenekar számára. Egyre több saját számuk elkészült, ennek hatására kiadták első demójukat. Ez év nyarán az öt tagú felállás kvartettre fogyatkozott, és miután ez a négyes egy nagyon sikeres koncertet adott Uppsalában, úgy döntöttek, nem változtatnak ezen.
2013-ban úgy döntöttek, belevágnak első nagylemezük felvételeibe. A debütáló album végül 2014-ben jelent meg Scream Out Loud néven. A címadó dalhoz videoklipet is forgattak. Ebben az évben már egy rövidebb turnét is beiktattak az Egyesült Államokban.
Az idei évük is koncertekkel telinek ígérkezik, emellett május végén új videoklippel jelentkeztek, amit a Friday Night című dalukhoz forgattak.

Tagok:
Jessica “Jess Heart” Nordström – ének
Jesper “J West” Westermark – basszusgitár
Emil “Animal” Hägglund – dob
Peter “Snake” Nyman – gitár