AngelSeed

angelseed
A horvát AngelSeed zenekar eddig mindössze egy háromszámos EP-t adott ki, de érdemes figyelni rájuk!

Az AngelSeed létrejötte 2007-re tehető, amikor a Drinking Skull nevű thrash metal zenészei (Damir Marijan Maras gitáros és Jurica Baljak dobos) úgy döntöttek, létrehoznának egy olyan projektet, amelyben a thrash műfaj alapvető elemeit kiegészítenék egyéb stílusjegyekkel, mint például szimfonikus és power rock. A megvalósításon akkor kezdtek komolyabban dolgozni, amikor csatlakozott hozzájuk Ivana Anic Lara énekesnő.
Miután nekikezdtek a dalszerzésnek, hamar rájöttek: dalaik olyan összetettek, hogy segítségre lesz szükségük a tökéletes megszólaltatáshoz. Egyéb zenei posztokon (billentyűs hangszerek, basszusgitár) először barátok segítették ki őket, de mivel nekik is megvoltak a maguk projektjei, ezért állandó zenészeket kellett keresniük a hiányzó helyekre. Végül létrejött a hattagú zenekar.
2008-ban az a megtiszteltetés érte őket, hogy a Within Temptation társaságában léphettek színpadra.
Első, AngelSeed című EP-jüket 2014-ben jelentették meg, és már dolgoznak debütáló albumukon is.
Műfajukat tekintve a hivatalos besorolásuk szimfonikus power metal, de a zenekar büszke arra, mennyi stílusjeggyel dolgoznak együtt. Előszeretettel ötvözik a thrash, a gothic, a szimfonikus és a power rock/metal elemeit, sőt, helyenként népzenei és klasszikus motívumokkal is dolgoznak.

Tagok:
Ivana Anic Lara – ének
Damir Marijan Maras – gitár
Jurica Bažant – billentyű
Juraj Birin – gitár
Siniša Antunović – basszusgitár
Jurica Baljak – dob