New Year’s Day

new years day
Röviden fogalmazva egy amerikai rockzenekart mutatunk most be. Azonbelül jellemző rájuk a hard rock, alternatív rock, post-hardcore, alternatív metal és a gothic rock is.

A New Year’s Day 2005-ben jött létre, miután Adam Lohrbach basszusgitáros kilépett korábbi zenekarából, a Home Grownból. A kezdetekben még vitte magával a pop punk hangzást, majd miután csatlakozott hozzá Ashley Costello énekesnő és Keith Drover gitáros/billentyűs, hárman valami egészen újba kezdtek bele. Közösen kezdtek neki a dalszerzésnek, amelynek eredményeképp sokkal keményebb hangzásvilág jött létre, továbbá a tagok beletették saját érzelmi válságukat is, mivel akkortájt mindhárman viharos szakításokon voltak túl. Hamarosan rögzítettek egy kétszámos demófelvételt, és további tagok csatlakoztak hozzájuk. Nevük azt az érzést szimbolizálja, hogy valami egészen új kezdet a tagok számára ez a zenekar.
Mindazonáltal az alapítók közül már csak Ashley maradt a csapatban, és rengeteg tagcserén ment keresztül a projekt az évek során, amit hosszú lenne felsorolni. Debütáló albumukat 2007-ben adták ki My Dear címmel. Több EP és sok változás után második nagylemezük, a Victim to Villain 2013-ban jelent meg. Ezután részt vettek egy őszi turnén az Otep és a Stolen Barbies oldalán, amit 2014-ben egy európai turné követett. További nagy nevek társaságában koncerteztek, és többször kiadót váltottak. Harmadik albumuk a közelmúltban, 2015 októberében látott napvilágot. Ezen az őszön levezényelték az első turnéjukat, amelyen headlinerként léptek fel.

Jelenlegi tagok:
Ashley Costello – ének
Nikki Misery – gitár
Jeremy Valentyne – gitár, vokál
Brandon Wolfe – basszusgitár
Trixx – dob