Invictus

invictus
Romániából érkezik egy fiatal szimfonikus power metal zenekar, amelyet egy, Bukarestben ismertnek számító énekesnő alapított. Lássuk, kik ők!

A zenekart 2014 nyarán alapította Sanziana Niculae énekesnő, aki a 2013-as Románia Hangja tehetségkutatóban szerzett ismertséget magának. Hamarosan csatlakozott hozzá Stefan Beres (gitár) és Costi Dominteanu (billentyűk). Még egy éve sem léteztek, amikor már kiadták debütáló albumukat. Több nagynevű román zenekarral koncerteztek már együtt, és jó visszajelzéseket kaptak.

Az Invictus a kezdetektől fogva arra törekedett, hogy a power metal alapjait szimfonikus elemekkel ötvözze. Sanziana erőteljes, drámai hangja alá fülbemászó gitárdallamokat és nagyzenekari hatásokat helyeznek szilárd alapként. A zenészek olyan együttesek hatásait hozták magukkal, mint a Nightwish, Sabaton, Within Temptation vagy a Rammstein, míg Sanziana énektémái megidézik Elize Ryd (Amaranthe) sokoldalú munkáját vagy Lzzy Hale (Halestorm) könnyed váltásait a szopránhangok és az alternatív pop-rock témák között.

Több tagcsere után kialakult a szilárd felállás Carol Dima (gitár), Sebastian Stanciu (basszusgitár) és Andrei Sorin Ovezea (dob) érkezésével. 2017 elejére tervezik második albumukat.

Tagok:
Sanziana Niculae – ének
Ștefan Bereș – gitár
Carol Dima – gitár
Seba Stanciu – basszusgitár
Andrei Sorin Ovezea – dob

Facebook lap: https://www.facebook.com/InvictusRomania