Secret Signs

secret signsNem teljesen világos, hogy jelenleg mi a helyzet a spanyol Secret Signs zenekarral. Február végén a hivatalos facebook lapjuk még aktív volt, az Encyclopaedia Metallum oldal szerint azonban idén feloszlottak. Mindenesetre bárhogy is van, ideje nekik is bemutatkozniuk magazinunkban!
A Secret Signs megalapítása 2005-re tehető, amikor Sergio López és Jose Manuel Torres egy internetes fórumon keresztül felvette egymással a kapcsolatot, és eldöntötték, hogy létrehoznak egy gothic metal zenekart a Nightwish, Epica és After Forever jegyében. Hamarosan találtak megfelelő próbahelyet, néhány hónapon belül pedig összeállt az első felállás Raul Ronco dobossal, Lucía Sánchez énekesnővel és Jose Luis Tarano basszusgitárossal.
2008-ban rögzítették Through the Stars című EP-jüket a Sonora stúdióban. Több rock/metal rádióállomás játszani kezdte a dalaikat, és helyi fellépésekre kérték fel őket. Ugyanebben az évben visszatértek a Sonora stúdióba, hogy felvegyék debütáló albumukat, és közben elkezdtek kiadót keresni. 2009 végén Lucía kilépett a zenekarból, hogy a tanulmányaira koncentrálhasson és teljes munkaidőben dolgozhasson. Helyére May Lucas, a fiatal és erőteljes szopránhang érkezett, aki tökéletesen beleillett a csapat elképzeléseibe.
2010 márciusában a Theatre of Tragedy búcsúkoncertjének madridi állomásán vendégeskedtek, és ez számukra egy nagyon emlékezetes koncert volt. Mind a közönségtől, mind a sajtótól pozitív visszajelzéseket kaptak.
2011 februárjában újravették a készülő album vokáltémáit új énekesnőjükkel. A lemez végül For a Lifetime címmel 2012-ben jelent meg a Casket Music / Copro Records gondozásában. Második albumuk, az Under Dark Skies 2015-ben látott napvilágot.

Tagok:
May Lucas – ének
José Manuel Torres – gitár
Sergio López – billentyűk
José Tarano – basszusgitár
Raul Ronco – dob

Facebook: https://www.facebook.com/secretsigns