Elvellon

elvellonA német szimfonikus metal színterének egy ígéretes zenekara az Elvellon, amely annak ellenére, hogy egyértelműen meghatározható a zenei gyökere, igyekszik a maga útját járni.

2010-re tehető az a mérföldkő, amelyből később az Elvellon lett. Az alapítótagok Pascal (billentyű) és Martin (dob) voltak. Nem tervezték meg előre a zeneírás folyamatát, hagyták, hogy a szívük vezérelje őket. Martin később megismerkedett Nelével, aki hamarosan elfoglalta az énekesposztot.
2012-ben találkoztak a gitáros Gilberttel, aki akkoriban egy másik zenekarban játszott, velük osztotta meg az Elvellon legénysége a próbatermet. Gilbert először csak néhány felvételben segédkezett, majd végül állandó taggá vált. Innentől kezdve az események felgyorsultak, egyik dal született a másik után. Hamarosan első koncertjüket is megtartották, amely pozitív visszajelzéseket kapott.
2013 októberében közzétették Oraculum című dalukat a Bandcamp oldalon. Ezt követte 2015. január 30-án első EP-jük, az ötszámos Spellbound.

Tagok:
Nele – ének
Pascal – billentyű
Martin – dob
Gilbert – gitár
Phil – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/ElvellonBand