Elegy of Madness

elegy-of-madness2Szimfonikus metal Olaszországból, tízéves múlttal a háta mögött.

Az Elegy of Madness 2006-ban alakult. Már ebben az évben jelentkeztek Another Path című promódalukkal, céljuk az volt, hogy elegyítsék a gótikus és a progresszív elemeket. A rá egy évre megjelenő demójukkal felkeltették a hallgatók érdeklődését, és pozitív visszajelzéseket kaptak.
Miután több koncertet is adtak, 2009-ben szerződést írtak alá a Sweet Poison Records kiadóval, és megjelent debütáló albumuk The Bridge of Sighs címmel. Ezután világszerte kiterjedő promotálások, koncertek, televíziós szereplések és rádiós interjúk követték egymást.
2013-ban a zenekar több kiadóval is leszerződtetett. Rögzítették második, Brave Dreams című albumukat a Real Sounds stúdióban. A produceri munkákat Mike Jussila látta el, a lemez pedig egy limitált japán kiadásban is napvilágot látott.
2014 júliusában felléptek a szerbiai Exit fesztiválon, olyan nevek társaságában, mint az Arkona, a Sabaton vagy a Skrillex. Mostanság harmadik nagylemezükön dolgoznak, amely „New Era” címmel várhatóan 2017 elején fog megjelenni.

Tagok:
Anja Irullo – ének
Tony Tomasicchio – gitár, vokál
Luca Basile – billentyű, cselló, nagyzenekari elemek
Larry Ozen – basszusgitár
Francesco Caputo – dob

Facebook: https://www.facebook.com/elegyofmadness/