Elusion

elusion
Friss, új zenekar Belgiumból, szimfonikus/gothic metal műfajban.


Bár maga az Elusion 2015 óta létezik, de tapasztalt zenész álmodta meg. Domingo Smets gitáros majdnem 15 év után kilépett addigi zenekarából, az Ancient Rites-ból, és úgy érezte, szüksége van egy teljesen új projektre, amelybe újult energiát és inspirációt fektethet.
Ahogy elkezdett dalokat írni, rögtön keresni kezdte a megfelelő énekest, felismerve, hogy olyan dallamos és erőteljes hangra van szüksége, amely egyben remekül illeszkedik a kemény gitárriffekhez és a szimfonikus elemekhez. Így talált rá Evy Verbruggen énekesnőre, akivel 2015 februárjában megalapították az Elusion zenekart.
Ezután könnyen ment a zenészkeresés: Frederik Van Mieghem (dob) és Kristof Degreef (basszusgitár) zenélt már együtt Domingóval különféle projektekben, és ők is valami újra, valami másra vágytak.
Az Elusion magával ragadó világot hozott létre a húzós riffekkel, szimfonikus részletekkel és az Evy által megénekelt különféle történetekkel. Tiszta hangja remekül illeszkedik a zenére és érvényesíti minden dal hangulatát, míg a basszeros Kristof a kellő helyeken hörgéssel súlyosbítja a hangzást.
2016. szeptember 27-én kiadták első EP-jüket Desert of Enticement címmel.

Tagok:
Evy Verbruggen – ének
Domingo Smets – gitár, vokál
Kristof Degreef – basszusgitár
Frederik Van Mieghem – dob

Facebook: https://www.facebook.com/elusionmetal