Cellar Darling

cellar darlingEmlékeztek még az Eluveitie egykori bájos tekerőlantos-énekesnőjére, Anna Murphyre? Aki eddig hiányolta őt, annak jó hír, hogy egy vadonatúj projekttel tért vissza, méghozzá ismerős arcokkal. Íme a Cellar Darling!
A projekt 2016 nyarán született meg Svájcban, miután a három ex-Eluveitie zenész, Anna Murphy (ének, tekerőlant), Merlin Sutter (dob) és Ivo Henzi (gitár, basszusgitár) úgy döntöttek, együtt folytatják zenei karrierjüket. Hamar elkezdték írni saját dalaikat, amelyek segítségével kialakították egyedi hangzásvilágukat kemény riffekből, erőteljes dobtémákból, az alternatív rock és a folkos elemek vegyítésével, illetve költői, lírai szövegekkel. Műfajukat New Wave of Folk Rock néven is említik.
2016 szeptemberében már két dalt is megjelentettek, amelyek pozitív visszajelzést kaptak a hallgatóktól. 2017 elején szerződést kötöttek a Nuclear Blast kiadóval, amit három újabb kislemez követett, növekvő sikereket elérve. Végül 2017. június 30-án megjelent debütáló albumuk, This is the Sound címmel.
Szövegeiket tekintve történetmesélőknek hívják magukat, akik vissza akarják hozni a szüleink által esténként elmesélt meséket, azok szellemét, képeket festenek dallamokkal, metaforákkal és költészettel. Történeteket mesélnek az emberi szellem kalandjairól, minden rejtélyével és érzelmeivel.

Tagok:
Anna Murphy – ének, tekerőlant
Ivo Henzi – gitár, basszusgitár
Merlin Sutter – dob

Facebook: https://www.facebook.com/cellardarlingofficial