Maria Brink

Maria+Brink_18Ebben a cikkben Mariáról, az In This Moment karakteres frontasszonyáról olvashattok. Életútja nem volt zökkenőmentes, de egy erős, független nőként jött ki a legmélyebb gödörből is, aki tudja, mit akar. Ismerjük meg őt közelebbről!

Maria Diane Brink 1977. december 17-én született New Yorkban. Nehéz gyerekkora volt: édesapja szexuálisan bántalmazta, majd elhagyta őt és az anyját. Maria tizenöt éves korában egy kisfiút hozott a világra (egyes források szerint az apja ejtette őt teherbe). Miután Davion megszületett, úgy döntött, saját lábra áll. Elköltözött otthonról, lakást bérelt, és egy mosodában dolgozott, hogy eltartsa magukat. Hamar rájött, hogy zenéléssel szeretne foglalkozni, mivel édesanyja már gyerekkorában is sok koncertre elvitte. Tizennyolc éves korában csatlakozott egy Albany székhelyű zenekarhoz, a Pulse-hoz. A dolog azonban rövid életűnek bizonyult, néhány koncert után a csapat feloszlott. Ekkor fiával együtt Los Angelesbe költözött, annak reményében, hogy ott majd nagyobb eséllyel talál maga mellé zenészeket.
2005-ben ismerte meg Chris Howorth gitárost, akihez jelentkezett énekesnek. A férfi először meg sem akarta őt hallgatni, mivelhogy nő. Később Maria egy bárban, karaoke közben mutatta meg Chrisnek, mit is tud. A gitáros ezután elnézést kért tőle, és belement a közös munkába. Kezdetben Dying Star néven dolgoztak, de nem tetszett nekik az irány, ami felé haladtak, ezért átnevezték a projektet In This Momentre, ezzel elölről kezdve a dolgokat (habár az In This Moment demójára felkerült Drifting című dal még a Dying Star idejében íródott). Miután teljessé vált a zenekari felállás, elkezdtek dalokat felvenni, amelyeket a Myspace oldalra töltöttek fel. Rajongótáboruk szépen gyarapodott az interneten, amelyre a Century Media Records is felfigyelt. A kiadó szerződést kötött az együttessel, így 2007. március 20- án megjelent az együttes első albuma, a Beautiful Tragedy.
Maria+BrinkAzóta a metalcore műfajban utazó zenekar igazi headliner névvé nőtte ki magát, a Female metal világ legelismertebb csapatai között vannak.
Maria fontosnak tartja, hogy a nők is érvényesüljenek a rock/metal világában.
Míg színpadi és zenekari megjelenése provokatív és vad, hangsúlyozza, hogy ez egyfajta alter ego, és a való életben sokkal visszafogottabb, inkább olyan, mint egy „önjelölt hippi”.

Egyéb érdekességek és információk:
– A Daddy’s Falling Angel című In This Moment-dalt az apjáról írta, míg a He Said Eternity és az All for you című számokat a fia ihlette.
– Első tetoválását tizennyolc évesen csináltatta, egy apró végtelen-szimbólumot a hátára.
– A zenélés mellett a festés a másik szenvedélye, gyakran készít egyedi festményeket.
– Vegetáriánus és aktív PETA-tag.
– Édesanyja egy időben drogfüggő volt, Maria segített neki bejutni egy rehab-programba, ahonnan gyógyultan távozott.
– Elmondása szerint fiával gyönyörű kapcsolatot ápol. Davion szintén művész, és kölcsönösen támogatják egymást az önkifejezésben.
– Legacy of Odio című dalát legjobb barátjának halála alkalmából írta.
– Kedvenc zenekara a Deftones, kedvenc énekese pedig Chino Moreno, de nagy hatással volt rá Lisa Gerrard munkássága is.
– Van egy Twinkle nevű csivavája.
– Tizenéves korában súlyos depresszióban szenvedett, az öngyilkosság gondolata is megkísértette. A fiának születése adott neki erőt ahhoz, hogy kilábaljon ebből.
– A középiskolában tagja volt egy „burn outs” nevű csoportnak (magyarul talán a Kiégettek a megfelelő szó rá). Ez olyan emberekből állt, akik nem voltak biztosak abban, elvégzik-e a középiskolát (fiatalkori terhessége miatt ő nem végezte el).
– Saját tetoválásai közül kedvence a kezén lévő „Believe” felirat, aminek jelentése, hogy mindig higgyen az álmaiban és a saját útjában, akkor is, ha valaki azt mondja, nem lehetséges vagy nem képes rá.
– Az In This Moment 11:11 című dalának énektémáját úgy hozta össze, hogy 50 éneksávot mixelt egymásra, a szívdobogás-hang pedig úgy született meg, hogy a saját mellkasát ütögette a mikrofonnal.
– Maria különleges technikája az „énekelve sikítás”. Ez sokkal jobban megerőlteti a hangszálakat, emiatt különösen vigyáznia kell a hangjára.
– Amikor kicsi volt, anyukája legtöbbször a SPAC-ban (Saratoga Performing Arts Center – anfiteátrum New Yorkban) megrendezett koncertekre vitte őt el. Mariára nagy hatással volt az élmény, hogy annyi ismeretlen ember összegyűlik a termekben ünnepelni a zenét. 2012-ben az In This Moment a turnéjuk egyik állomásán éppen a SPAC-ban léptek fel, és mielőtt kiment a színpadra, sírva fakadt örömében.

maria és fiaMaria és fia, Davion