Kobra and the Lotus

kobra and the lotusA kanadai hard rock/heavy metal zenekar neve már ismerősen csenghet az embereknek, hiszen eddigi nyolcéves pályafutásuk alatt aktívan tevékenykedtek, és egyre többen megismerhették őket világszerte. Ideje, hogy nálunk is essen róluk néhány szó!

A Kobra and the Lotus 2009-ben kezdte meg pályafutását, a kanadai énekesnő, Kobra Paige szenvedélyét és érzelmi világát hivatott megjeleníteni. 2010-ben debütáltak Out of The Pit című albumukkal, amely hamar felkeltette Kanada és az Egyesült Államok érdeklődését. 2012-ben kiadták a zenekar nevét viselő második albumot, majd ezt követte 2014-ben a High Priestess. Ekkorra már nemzetközi hírnevet tudhattak magukénak, egyre több helyen léptek fel, és többek között egy Észak-Amerikát átfogó turnén is részt vettek a Kiss és a Def Leppard társaságában. Ezután Kobra sajnos egy nyolc hónapos kényszerpihenőre szorult a Lyme-kórral való küzdelme miatt. 2015-ben egy feldolgozásokat tartalmazó EP-vel tértek vissza.

Kobra édesapja feldobta a zenekarnak a dupla album ötletét. Ezt azzal indokolta, hogy a mai metalzenekarok túlnyomó többsége nem rendelkezik saját irányokkal, nincsenek önálló gondolataik, és Kobráék lehetnének erre az ellenpélda. Az énekesnő nem tagadja, hogy őrültnek gondolta az apját az ötlet miatt, úgy vélte, ez egyenlő lenne a biztos öngyilkossággal. Ám egy héttel később sem tudta kiverni a fejéből a gondolatot, végül arra jutott, legalább megpróbálhatnák.
Amikor leszerződtek a Napalm Recordshoz, akik teljességgel támogatták a dupla album ötletét, a kiadó azt javasolta, szedjék szét a két lemezt, jelentessék meg külön időpontokban, mert egyszerre a kettő túl sok lenne a közönségnek. A Prevail I 2017. május 12-én jelent meg, októberben pedig érkezik a folytatás!

Tagok:
Kobra Paige – ének
Jasio Kulakowski – gitár
Brad Kennedy – basszusgitár
Marcus Lee – dob

Facebook: https://www.facebook.com/KobraAndTheLotus/