Berserker

BerserkerLitvániából ritkán érkezik Female rock/metal zenekar, a Berserker azonban innen igyekszik beilleszkedni a zenei világba. Nézzük, kik is ők!
A zenekar 2009-ben jött létre Vilnius városban. Nevüket a viking világból merítették: A berserkerek félelmet nem ismerő skandináv harcosok. Az együttes dalai is harcokról szólnak. Énekelnek belső harcokról (személyes, vegyes érzelmek) és külső harcokról is (társadalmi igazságtalanságok, az iparosítás, a természet pusztulása). Céljuk egy olyan zenei világ kialakítása, amelyben az epikus dallamok, apokaliptikus szövegek és a kifejező, erőteljes énekek elegyednek egymással, elkalauzolva a hallgatókat a saját földöntúli, varázslatos világába. Műfajukat leegyszerűsítve Melodic metalnak nevezik, de inspirálja őket a Melodic Death Metal, Heavy Metal, Power Metal, Folk Metal és a Szimfonikus Metal is.

A Berserker több tagcserén is átesett, 2009 és 2013 között két énekes és három énekesnő fordult meg a frontemberi poszton. Első és eddigi egyetlen albumuk Dark Worlds Collide címmel jelent meg 2005-ben.

Jelenlegi tagok:
Agnieška Volček – ének
Kšištof Jusel – gitár, vokál
Mažvydas Vrubliauskas – gitár
Roman Semionov – basszusgitár
Georgijus Kirilovas – dob

Facebook: https://www.facebook.com/BerserkerOfficial