Xerosun

xerosunAz Írországból érkező progresszív melodic death metal zenekar lesz a The Birthday Massacre egyik előzenekara október 3-án, a Dürer kertben. Ez tehát megfelelő alkalom, hogy őket is megismerjük!

Az Írországból érkező progresszív melodic death metal zenekar lesz a The Birthday Massacre egyik előzenekara október 3-án, a Dürer kertben. Ez tehát megfelelő alkalom, hogy őket is megismerjük!

A Xerosun 2006-ban alakult Dublinban. A különféle zenei hatások eklektikus kombinációjával egy dallamos, erőteljes, agresszív és eredeti hangzásvilágot hoztak létre. Átlépik a heavy metal határát a szenvedélyes és szárnyaló énekkel, és elfoglalták méltó helyüket a modern extrém metal színterén.
Megalakulásuk óta a csapat sokat fejlesztett zeneiségén, és számos sikert könyvelhettek el – élő adásban léptek fel egy ír tévéműsorban, amit több mint fél millió ember nézett, Absence of Light című debütáló albumuk nagyon jó fogadtatásra lelt, és olyan nevek támogatásában részesültek, mint az Avenged Sevenfold, a Soulfly vagy az In This Moment.
2015-ben és 2016-ban az Egyesült Királyságban turnéztak, és fesztiválokon is felléptek. Közben a Xerosun megjelentetett egy ötszámos koncepciós minialbumot, ami egy nemrég megesett igaz történetet dolgoz fel, egy Miranda Barbour nevű gyilkosról szól. A koncepciós dalok felkerülnek a következő nagylemezükre is. Jelenleg készül az új album, és zajlanak a koncertezések. Október harmadikán élőben is meghallgathatjátok őket a Dürer kertben, a The Birthday Massacre egyik előzenekaraként.

Tagok:
Martyna Halas-Yeates – ének
Fiachra Kelly – gitár
Gareth Jeffs – gitár
David Kuchar – basszusgitár
Damian Dziennik – dob

Facebook: https://www.facebook.com/xerosun