Charetta

charettaModern rockzenekar New Yorkból.

A Charetta 2007-ben alakult, amikor az énekesnő, Angelina Kansas városból New Yorkba költözött. Nem sokkal később megismerkedett Pablo és Adonis zenészekkel, akik énekest kerestek új projektjükhöz. Adonis erre így emlékszik vissza: „Ráénekelt a demónkra, és eldobtuk az agyunkat. Egy meghallgatás elég volt, hogy döntsünk.” A három tag között hamar megvolt a kémia, és elkezdték írni közös dalaikat. Hamarosan csatlakozott hozzájuk Rich a basszusgitáros posztra, ezzel pedig megvolt a végleges felállás. Az újdonsült zenekar Floridába utazott, hogy rögzítsék első, Charetta című EP-jüket Brett Hestla producer segítségével. Az anyag 2008-ban jelent meg, ezt pedig nemsokára már egy teljes debütáló nagylemez követte, a 2009-es Defying the Inevitable. Ugyanebben az évben leforgatták első videoklipjüket az It Runs in the Blood című dalukhoz. 2010-ben úgy döntöttek, szeretnék kibővíteni a hangzásvilágukat, és ezentúl két gitárossal dolgoznának együtt, ekkor csatlakozott hozzájuk Chris.
2011-ben felvették A Nation Distracted című EP-jüket, és leforgatták a Lights Out dalhoz a videoklipet, amelyben Angelina egy lány a lány elleni Harcosok klubja-jellegű jelenetsorban szerepel.
„A kollégiumban színpadi harcot tanultam, szóval amikor felvetődött ez a történetszál, egyértelmű döntés volt, hogy részt veszek ezekben a jelenetekben” – mondta Angelina.
2013-ban újabb EP-t adtak ki Apocalypse címmel, 2017-ben pedig a Fate Strikes Twice című nagylemezzel jelentkeztek – ezen az albumon az új dalok mellett előző két EP-jük számainak újrakevert verziói is helyet kaptak.
Az elmúlt egy évtizedben a Charetta több vezető név előzenekaraként lépett színpadra. Játszottak a Soundgarden, Nine Inch Nails és a Hinder & Red előtt, valamint több mint 200 koncert van a hátuk mögött.

Tagok:
Angelina DelCarmen – ének
Pablo LaFrossia – gitár
Chris Fullam – gitár
Rich Mollo – basszusgitár
Adonis Sanchez – dob

Facebook: https://www.facebook.com/charettamusic