Scarlet Aura

scarlet auraMelodic rock/metal zenekar Romániából, akiknek szépen ível felfelé a karrierjük. Lássuk, kik is ők!

A Scarlet Aura 2014-ben kezdte meg zenei pályáját. Rövid időn belül Románia egyik legsikeresebb female rock/metal zenekarává váltak, és 2014-ben megnyerték a Bulgáriában rendezett Kavarna Rock fesztivál tehetségkutató versenyét. Emellett eddigi karrierjük során számos ismert névvel léphettek egy színpadra, hogy csak néhányat említsünk: Europe, Helloween, Nazareth, Accept, Gotthard, Sabaton, Jorn, Pretty Maides, Delain, Battle Beast.
2014-ben kiadott debütáló lemezük, a The Rock Chick világszerte pozitív visszajelzéseket kapott, első külföldi fellépésüket Londonban tartották. Később megmutatták a lemezt Roy Z amerikai gitárosnak, akit annyira megfogott a munkásságuk, hogy elvállalta a második albumuk produceri munkáit. Ez 2016-ban jelent meg Falling Sky címmel. Ez év októberében csatlakoztak Tarja Turunen „The Shadow Shows” turnéjához, ezzel Németországban, Svájcban és Ausztriában is bemutatkozhattak a közönségnek. Ez a turné megfelelő alkalom volt arra, hogy frissen megjelent második albumukról játsszanak dalokat. Több nemzetközi magazin adott pozitív visszajelzést mind a fellépéseikről, mind az albumról. 2017-ben már saját koncertet is adtak, valamint egyre több fesztiválon részt vettek. 2017 júniusában Midalidare Rock Fesztiválon játszottak a Gotthard és Doro Pesch társaságában, itt ráadásul az a megtiszteltetés érte a zenekar frontasszonyát, Aura Danciulescut, hogy Doro magához invitálta a színpadra, és előadtak közösen egy duettet.
Idén a Scarlet Aura leszerződött az Outlanders Productions nevű finn kiadóhoz, náluk jelent meg szeptember elsején a csapat új kislemeze The Beast Within Me címmel. Ugyanezt a nevet viseli következő turnéjuk, ami ebben a hónapban Bulgáriában startol. Harmadik nagylemezük Memories címmel szeptember végén jelenik meg.

Tagok:
Aura Danciulescu – ének
Mihai Thor Danciulescu – gitár, vokál
Catalin Ungureanu – basszusgitár, vokál
Sorin Ristea – dob

Facebook: https://www.facebook.com/scarletaura