Crysalys

crysalysAz olasz szimfonikus metal/Post-Opera zenekart valószínűleg már jó néhányan ismeritek, velem sem most jött szembe először, de eddig valahogy kimaradt, hogy cikk is íródjon róluk. Ideje bepótolni ezt az elmaradást, annál is inkább, mivel hamarosan új videoklip érkezik tőlük. Következzen tehát a Crysalys!

A Crysalys több, mint egy zenei projekt. Ez egy koncepció, kegyetlen tündérmesékről, egy olyan világ, ahol a valóság beleragadt az illúzióba, egy vibráló álom.
Létrejötte 2004-re tehető, amikor két fiatal zenész, Chiara (ének) és Alessandro (dob) úgy döntöttek, létrehoznak egy zenekart, amiben a lenyűgöző és dallamos női énekhang erőteljes és kemény hangzáshoz csatlakozik, inspirációt nyerve a skandináv melodikus death metal világából, aminek szokásos hörgését behelyettesítik a klasszkusan képzett szoprán drámaiságával.
A zenekar első felállása 2005-ben rögzített egy házilag összerakott demót Season of Suffering címmel. 2007 őszén, némi tagcsere után a Crysalis felvette első hivatalos EP-jét, a White Louts On Acheron’ Shores-t. Ez a kiadvány felkeltette a közönség, a sajtó, a magazinok figyelmét, és a csapat hamar a metalzene előterébe került, hazai és európai szinten egyaránt.
2009 januárjában a zenekar új demóval kedveskedett a rajongóknak, ez volt a „…And Let the Innocence Dream”. Ezután azonban újabb tagcserék következtek, az akkori gitáros és basszusgitáros kilépett, hogy saját metalcore zenekart alapítsanak. Ekkor egy kis időre úgy tűnt, vége a zenekarnak, ám hamarosan úgy döntöttek, mégis folytatják. Egy hónappal később megtalálták az új zenészeiket, valamint kiegészültek még egy hangszeres poszttal, a billentyűssel. A modern szintetizátor és a klasszikus zongoraelemek nagyon sokat segítettek a csapatnak, hogy kialakíthassák azt a zenei hangzásvilágot, amit elképzeltek. A megújult felállással a Crysalys az Avant-Garde Metal irányába mozdult el, sokkal több operás hatással. 2011-ben megjelent debütáló nagylemezük The Awakening of Gaia címmel.
2017. szeptember 20-án új dallal és videoklippel térnek vissza.

Tagok:
Chiara Malvestiti – ének
Fabio Amurri – billentyű
Lorenzo Marcelloni – gitár
Giuseppe Cardinali – basszusgitár
Alessandro Camela – dob

Facebook: https://www.facebook.com/crysalys